BIST 10.279
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.408,47
HABER /  DÜNYA

Dev operasyon polis kamerasında

İstanbul başta olmak üzere 4 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda toplam 1 ton 50 kilogram esrar ele geçirdi. Operasyon kapsamında 11 ki...

Abone ol

İstanbul başta olmak üzere 4 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda toplam 1 ton 50 kilogram esrar ele geçirdi. Operasyon kapsamında 11 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerden 10’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri doğu illerinden getirdikleri esrarı İstanbul’da iç piyasaya sürmeye hazırlanan bir uyuşturucu şebekesine yönelik çalışma başlattı. Yapılan 1 yıllık çalışmanın ardından Sakarya Pamukova ilçesi, Diyarbakır Ergani ilçesi, Van Edremit ilçesi ve İstanbul’da Gaziosmanpaşa, Eyüp, Bayrampaşa, Bahçelievler, Esenler, Esenyurt ilçelerinde olmak üzere toplam 4 il ve 9 ilçede operasyon düzenledi. Düzenlenen 5 ayrı operasyonda 1 ton ot esrar, 50 kilo toz esrar, bir miktar bonzai ve uyuşturucu hap, 4 hassas terazi, 2 tabanca, 23 fişek ele geçirildi. Öte yandan uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 6 bin 940 T ile 1000 Euro para ve 1 TIR olmak üzere 2 araca el konuldu.
Öte yandan yapılan operasyon anları polis kamerasına da yansıdı. Uyuşturucu yüklü kamyonu takibe alan ekipler, daha sonra kamyona operasyon düzenliyor. Operasyon kapsamında 11 kişi gözaltına alınırken, operasyonda şüphelilerden birinin kaçması üzerine yaşanan kovalamaca esnasında ise bir polisin yaralandığı öğrenildi.
Gözaltına alınan 11 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilirken şahıslardan 10 kişinin tutuklandığı kaydedildi.
(İHA)