BIST 10.471
DOLAR 32,78
EURO 35,08
ALTIN 2.453,59
HABER /  GÜNCEL

Dev derbiyi kim kazanacak?

Geri sayım sona erdi, dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Galatasaray-Fenerbahçe buluşması bu akşam gerçekleşiyor. Kadrolar ve maç öncesi notlar için:

Abone ol

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, istatistikler, G.Saray-F.Bahçe maçının favorisinin sarı lacivertliler olduğunu ortaya koyuyor. Ancak, derbilerin sonucunun hiçbir zaman doğru tahmin edilemeyeceği de bir gerçek. Kimin kazanacağı bu akşam saat 20.45’te belli olacak.

Cem PAPİLA Ali Sami YEN 19.00 LİG TV

G.SARAY

Mondragon- Cihan -Song-Tomas-Orhan Ak-Sabri-Conceiçao-Volkan-Hasan-H.Şükür-Necati

F.BAHÇE

Rüştü-Önder-Servet-Luciano-Ümit-Serkan-Selçuk-Alex-Kemal-Tuncay- Nobre

Her iki takım da maça kontrollü başlayacak ve ilk yarım saat golsüz geçilecek. Fenerbahçe, 30 ile 45. dakikalar arasında bulacağı bir golle ilk yarıyı 1-0 önde kapayacak. İkinci devrede, Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, 45 ile 52. dakikalar arasında oyuncu değişikliği yapacak. Buna karşın Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, oyuna ilk müdahelesini en erken 62. dakikada gerçekleştirecek. Hagi, beklediği golü 75. dakikaya kadar bulacak ve skor 1-1 olacak. Başa baş giden karşılaşmanın son 15 dakikasında Fenerbahçe bir gol daha bularak, karşılaşmayı kazanacak.

İki takımın istatistiklerinin ve teknik patronlarının çizdiği tablo böyle. Ancak, derbi maçların sonucunun hiçbir zaman tahmin edilemeyeceği de bir gerçek. Türkiye’nin merakla beklediği karşılaşmanın sonucunu, iki takımın futbolcuları kadar Hagi ve Daum’un stratejileri belirleyecek. Doğru zamanda doğru hamleyi yapan, kazanacak. Kimin galip geleceği bu akşam saat 20.45’te belli olacak.

Fenerbahçe öne geçerse kaybetmez
Sarı lacivertli ekip, ligde oynadığı son 97 maçta, skor üstünlüğünü yakaladıktan sonra hiç kaybetmedi.

İlk müdahale Hagi’den

Hagi, oyuna ilk müdahelesini ortalama olarak 52. dakikada yapıyor. Daum ise 62. dakikaya kadar bekliyor. G.Saray Teknik Direktörü, tüm maçlarda 3 oyuncu değişikliği hakkını kullanırken, F.Bahçe’nin hocası bazen 2 değişiklikle maçı tamamlıyor.

97 maçtır gelenek bozulmuyor

F.Bahçe, Süper Lig’de oynadığı son 97 maçta, skor avantajını ele geçirdikten sonra hiç kaybetmedi.

Hava toplarında Kanarya

Rakip kaleye 64 kez kafa şutu atan sarı lacivertliler, bunların 31’inde çerçeveyi tutturdu. Bu şutların 10’u gol oldu. Galatasaray, 23 kafa şutunda 12 kez kaleyi buldu, 6 gol attı.

Frikiklerde G.Saray ‘sıfır’

F.Bahçe, serbest vuruşlardan 2 gol kaydederken, G.Saray bu sezon bu vuruşlardan hiç gol bulamadı.

İkisinin de sağı güçlü

İsabetli ortalarda F.Bahçe, yüzde 28’e 24’lük bir oranla rakibinden daha başarılı oldu. İki takım da sağ kanatlarını, sola göre daha çok ve etkili kullanıyorlar.

Cimbom sahasında kaybetmedi

G.Saray, bu sezon evinde oynadığı 7 maçın 6’sını kazandı, 1’inde berabere kaldı. 20 gol atıp, 6 gol yedi. F.Bahçe ise, deplasmanda oynadığı 8 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Bu karşılaşmalarda 17 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü.

Avrupa dönüşü hep kazandı

F.Bahçe, Avrupa dönüşü tüm maçlarını kazandı. Sarı lacivertliler Devler Ligi’nde oynadığı maçların ardından Lig’de oynadığı 5 maçını da galip tamamladı.

Kanarya, son 15 dakikada vuruyor

SÜPER
Lig’in geride kalan 15 haftasında 39 gol atan Fenerbahçe, maç başına 2.6 ortalamayla oynarken, rakip fileleri 29 kez havalandıran Galatasaray’da bu rakam 1.93 olarak gerçekleşti. Sarı lacivertliler, en çok golü maçların son 15 dakikalık bölümünde (12) bulurken, sarı kırmızılılar 61 ile 75. dakikalar arasında 7 gol kaydetti. 8 golle ligin en az gol yiyen (ortalama 0.5) takımı olan Fenerbahçe, bu gollerin yarısını 46 ile 60. dakikalar arasında yedi. Kalesinde 11 gol gören (ortalama 0.7) Cimbom ise en çok 31 ile 45. dakikalar arası gol yiyor (5).

Fenerbahçe 18’i bile bulamıyor

G.Saray, derbiye ideal kadrosuyla çıkacak.F.Bahçe’de Aurelio, Hooijdonk ve Deniz yok. Önder ile Nobre belirsiz.

TÜM Türkiye nefesini tuttu, Galatasaray-Fenerbahçe derbisine kilitlendi. Puan cetvelinin zirvesinde yer alan iki ezeli rakibi karşı karşıya getirecek maç, Ali Sami Yen Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak. Digitürk Lig TV’den naklen yayınlanacak mücadeleyi, hakem Cem Papila yönetecek. Ezeli rekabetteki 348. randevu öncesi Cimbom’da, önceki günkü idmanda ayağı burkulan İbrahim Yavuz dışında eksik yok. Sarı lacivertlilerde ise, sarı kart cezalısı Aurelio ile sakatlıkları bulunan Van Hooijdonk ve Deniz forma giyemeyecek. Grip olan Nobre ile Önder’in durumları ise maç saatinde belli olacak. Eksiklerin çokluğu nedeniyle 18 kişilik kadroyu bile kuramayan Daum, 17 yaşındaki Gürhan’ı da maç kadrosuna dahil etti.

Fener’in kalesi ASLAN’IN DEFANSI

Karşılaştırmalı istatistikler, sarı lacivertlilerin kalede ve forvette daha iyi olduğunu ortaya koyuyor. Buna karşın sarı kırmızılılar ‘taş gibi’ bir defansa sahip.

G.SARAY ile F.Bahçe’nin karşılaştırılmalı istatistiklerine bakıldığında, sarı lacivertlilerin kalede ve forvette, sarı kırmızılıların ise defansta daha iyi olduğu ortaya çıkıyor. Süper Lig’de geride kalan 15 maçın tamamında forma giyen G.Saray kalecisi Mondragon, ortalama 0.7 gol yerken, 11 karşılaşmada oynayan F.Bahçeli Rüştü’de bu rakam 0.5 oldu. Sarı lacivertlilerin en etkili hücum silahları Alex-Nobre ikilisi, maç başına ortalama 1.4 gol atarken, sarı kırmızılılar, Necati-Hakan Şükür ikilisinden ortalama 1.1 gol buldu. Cimbom’un Cihan, Song, Tomas ve Orhan’dan kurulu defans bloğu, savunmaya yönelik müdahalelerinde sarı lacivertlilere (Önder-Luciano-Servet-Ümit) oranla daha başarılı.

Sarı Kanarya 128’e 111 önde

G.SARAY ile F.Bahçe, bugünkü maçla birlikte, tarihlerinde 348. kez karşı karşıya gelecek. 17 Ocak 1909 tarihinde, şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın bulunduğu ‘Papaz’ın Çayırı’ olarak adlandırılan yerde yapılan ve G.Saray’ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 95 yıllık ezeli rekabette, galibiyetlerde F.Bahçe’nin üstünlüğü göze çarpıyor. Sarı lacivertliler, geride kalan 347 maçtan 128’sini kazanırken, sarı kırmızılı ekip111 kez galip geldi. 108 maç da berabere bitti. Sarı Kanaryalar’ın attığı toplam 485 gole, Cimbom 446 golle karşılık verdi.