BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.382,40
HABER /  GÜNCEL

Dev derbinin galibi Galatasaray oldu

Galatasaray Cafe Crown, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda ağırladığı Beşiktaş Cola Turka’yı 81-73 mağlup etti.

Abone ol
Galatasaray Cafe Crown, Beko Basketbol Ligi'nin 28. haftasını Beşiktaş Cola Turka galibiyetiyle kapattı. Sarı-Kırmızılılar, haftanın ikinci derbi mücadelesinde ezeli rakibini 81-73'lük skorla geçti. Ev sahibi adına 24 sayı- 7 ribaund üreten Ermal Kurtoğlu takımının galibiyetinde başrolü oynadı.

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy, TBF Sportif Faaliyetler Direktörü Emin Balcı ve TBF Dış İlişkiler Sorumlusu Dr. Emir Turam'ın yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri Basketbol Federasyonu Başkanı Ismail Al-Gergawi, BAE Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Abdulla Al-Ansari ile BAE Antrenörü Mounir Ben Habib Ben Slimane de izledi.

BEŞİKTAŞ KARŞILAŞMAYA HIZLI BAŞLADI

Galatasaray Medical Park derbideki ilk basketini Ermal Kurtoğlu'nun elinden bulurken, Andrew Ogivly'nin art arda sayıları Beşiktaş Cola Turka'yı 2-4 öne geçirdi. Fakat Sarı-Kırmızılılar Jerry Johnson'ın skorer oyunuyla 11-0'lık seriye imza atarak farkı 9'a çıkardı. Konuk ekip aldığı moladan Mire Chatman'ın basketiyle döndü ve Marcelus Kemp'in üçlüğü durumu 13-9 yaptı. Josh Shipp'in üçlüğü, Ermal'ın da basket faulüyle farkın kapanmasına izin vermeyen ev sahibi bu bölümde Serkan Erdoğan'ın durdurmakta zorlandı. Siyah-Beyazlılar, Kemp'in son 1 buçuk dakikada ürettiği 5 sayıya rağmen ilk periyodu 24-21 geride tamamladı.

GALATASARAY'I SEVİNDİREN ÜÇLÜKLER

İkinci çeyrek Michal Ignerski'nin üçlüğüyle başladı. Cevabı gecikmeyen Galatasaray Cafe Crown'da Caner Topaloğlu arka arkaya iki üçlük isabeti buldu. Caner'in 8 sayısı ve Tutku Açık'ın da katkısıyla 11-0'lık bir seri daha yakalayan Sarı-Kırmızılılar skoru 35-24'e getirdi. Beşiktaş Cola Turka rakibini Fedor Likholitov ile yavaşlatsa da Josh Shipp'in smacına engel olamadı. Sarı-Kırmızılılar Tutku-Radoslav Rancik ikilisiyle sayı üretmeye devam ederek farkı 15'e yükseltti. Siyah-Beyazlılar, son bölümde Cüneyt Erden ve Andrew Ogilvy ile basketler buldu ve devre ev sahibinin 46-36 üstünlüğüyle kapandı.

Takımlar üçüncü periyodun ilk 1 buçuk dakikasında sayı üretemezken, suskunluğu bozan isim Ogilvy'ydi. Ermal Kurtoğlu'nun yaptığı tipe de Serkan Erdoğan'ın üçlüğüyle karşılık veren Beşiktaş Cola Turka, Ermal'ın bir pota altı basketi daha bulmasını önleyemedi ve skor 50-41'e geldi. Siyah-Beyazlılar Cevher Özer-Mire Chatman ikilisinin isabetleriyle farkı 4'e indirdikten sonra iki sayı kaydeden yine Ermal'dı. Galatasaray Cafe Crown, Ogilvy'nin basketinin ardından Preston Shumpert'ın turnikesiyle durumu 54-48 yaptı. Fakat Serkan'ın üçlüğü ev sahibine mola aldırdı. Mola sonrası rakip hücumları başarıyla savunan konuk ekip; Ogilvy, Chatman ve Ignerski'nin basketleriyle çeyreği 56-57 önde noktaladı.

SKORA DENGE GELİYOR

Final periyodunun açılışını Ermal Kurtoğlu yaparken, Serkan'ın serbest atışı da skoru eşitledi. Ermal'ın üst üste sayılarla ibreyi tekrar lehine çeviren Galatasaray Cafe Crown'a Mire Chatman'dan yanıt geldi. Ogilvy'nin yaptığı tip ise skora denge getirdi: 62-62. Caner Topaloğlu'nun devreye girmesiyle üstünlüğü ele alan Sarı-Kırmızılılarda Preston Shumpert'ın üçlüğü farkı 7'ye çıkardı.

GALATASARAY'DA YÜZLERİ GÜLDÜREN SKOR

Ev sahibi, Marcelus Kemp'in basketinin ardından Caner'in basket faulüyle durumu 72-64 yaptı. Kemp bir de üçlük isabeti buldu ama yine de Galatasaray Cafe Crown son 1 buçuk dakikaya 7 sayılık avantajla girdi. Beşiktaş Cola Turka'nın kalan süredeki çabası farkı eritmeye yetmedi ve Sarı-Kırmızılılar derbiyi 81-73 kazandı.

GALATASARAY CAFE CROWN 81 - BEŞİKTAŞ COLA TURKA 73
 
SALON: Abdi İpekçi
HAKEMLER: Aytuğ Ekti, İsmail Aydın, Fatih Arslanoğlu

GALATASARAY CAFE CROWN (81): Josh Shipp 5 (9 ribaund- 3 asist), Jerry Johnson 7 (4 ribaund- 5 asist), Caner Topaloğlu 16 (1 ribaund- 2 asist), Preston Shumpert 13 (4 ribaund- 2 asist), Tutku Açık 6 (2 ribaund- 3 asist), Luska Andric 2 (5 ribaund- 1 asist), Radoslav Rancik 5 (2 ribaund), Haluk Yıldırım (2 ribaund- 1 asist), Evren Büker 3 (1 ribaund), Ermal Kurtoğlu 24 (7 ribaund)
BEŞİKTAŞ COLA TURKA (73): Serkan Erdoğan 17 (4 ribaund- 4 asist), Fedor Likholitov 5 (2 ribaund), Bekir Yarangüme (3 ribaund- 1 asist), Mustafa Abi, Cüneyt Erden 3, Hüseyin Beşok (2 ribaund), Michal Ignerski 5 (9 ribaund), Marcelus Kemp 13 (2 ribaund- 2 asist), Mire Chatman 8 (6 ribaund- 3 asist), Andrew Ogilvy 18 (5 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 24-21
2.PERİYOT: 22-15
3.PERİYOT: 10-21
4.PERİYOT: 25-16