BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Dev bankaya müthiş ceza!

ABD hükümeti, Bank of America´ya 2.1 milyar dolar ceza vermeyi planlıyor

Abone ol

ABD hükümeti, Büyük Resesyona sebep olan hileli menkul kıymet satışları sebebiyle Bank of America'ya 2.1 milyar dolar ceza vermeyi planlıyor. Bu miktar ilk düşünülen miktarın iki katından fazla.

Kasım ayında Adalet Bakanlığı Bank of America'nın jüri tarafından dolandırıcılıktan suçlu bulunmasından sonra bir bölge savcısından bankaya 863 milyon dolar ceza vermesini istemişti.

Dava sırasında federal hükümet 2008 yılında Bank of America tarafından satın alınan Countrywide'ın Fannie Mae ve Freddie Mac'a hileli konut kredisi sattığını iddia etti. Şirketin kaliteye bakmadan ya da alıcıların gerekli ödemeleri yapıp yapamayacağından emin olmadan sadece satışa odaklandığı ileri sürüldü.

Bank of America suçlamaları reddetti ve cezayı aşırı bulduğunu belirtti BofA, Countrywide'ın satışlarının şirket satın alınmadan kısa bir süre önce gerçekleştiğini belirtti.

Reuters'a göre göre 2.1 milyar dolar ceza isteği, yargıcın hükümet ve BofA'ya cezanın farklı bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söylemesinden sonra ortaya atıldı. 863 milyon dolarlık ilk ceza Fannie Mae ve Freddie Mac zararlarına dayanıyordu. Şu anda ise Countrywide'ın elde ettiği gelire dayanan bir ceza isteniyor.