BIST 9.984
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,66
HABER /  GÜNCEL

Destici çatı’yı öve öve bitiremedi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Hem bilim adamı vasfıyla, hem şahsiyetiyle, hem duruşuyla, hem daha önce yapmış olduğu görevler itibariy...

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Hem bilim adamı vasfıyla, hem şahsiyetiyle, hem duruşuyla, hem daha önce yapmış olduğu görevler itibariyle, hem de ailesinin geçmişte koymuş olduğu tavrıyla Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanlığı makamına elbette yakışır” dedi.
CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı adayı olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Destici, İhsanoğlu’nu ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek şunları söyledi:
“Söylemiş olduğu sözlerden hem Muhsin Başkanımız ile ilgili ve kendim ili ilgili görüşlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Hem bilim adamı vasfıyla, hem şahsiyetiyle, hem duruşuyla, hem daha önce yapmış olduğu görevler itibariyle, hem de ailesinin geçmişte koymuş olduğu tavrıyla Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanlığı makamına yakışır mı elbette yakışır. Bizim BBP olarak bazı önceliklerimiz var. Bazı sorularımız var. Bunları dün sayın Başbakan ile de görüştük ve bugün sayın hocamızla da çok net bir şekilde sordum. Tarafsız olunması, herkesi kucaklayacak bir kişiliğe ve kimliğe sahip olması ve mevcut anayasal çerçevede kalması lazım. Bunun yanında milliyetçi, maneviyatçı, demokrat gibi özellikler tabi ki hocamızın üzerinde var olan özelliklerdir. BBP olarak özel beklentilerimiz ise rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadet sürecinin takibi noktasında yapılacak işler. Bu özerklik meselesi Türkiye’yi bir felakete götürüyor ve şuan da Bakanlar Kuruluna sunulacak 7 maddelik bir tasarıdan bahsediliyor. Biz bunun Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bir siyasi rüşvet olmasından endişeliyiz.”
Türkiye’nin adım adım bölünmeye doğru gittiğini savunan Destici, “Bayrak indiriliyor, yollar kesiliyor. Burada ki seçilecek Cumhurbaşkanının burada ki tavrı, üniter yapıya sadık kalınacağı, anadil konusunda yine dediğim gibi önceliklerimiz var. Orta Doğu Türkmenleri başta Irak Türkmenleri ve Suriye Türkmenleri olmak üzere. Dünde ifade ettim; Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğünden yanayız ama toprak bütünlükleri bozulacaksa mutlaka her iki devlette de bir Türkmen özerk bölgesinin olmasını BBP olarak istiyoruz. Eğer bu yapılmadan Irak bölünürse bunun vebalini şuan da Türkiye’yi yönetenlerin omzundadır ve biz bunun vebalini onların sırtına yükler ve hesabını sorarız. Bu 3 konu bizim için çok bağlayıcıdır vereceğimiz kararda çok önemli etki yapacaktır. Büyük bir kutuplaşma var. Bu kamplaşma çatışmaya dönerse Türkiye büyük bir felakete doğru gider. Bu kamplaşmadan uzak duracak ve toplumun tüm kesimini kucaklayacak bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Sayın hocamızla bütün bu konuştuğumuz konular noktasında kendisiyle mutabık olmaktan büyük memnuniyet duydum” diye konuştu.
Henüz verilmiş bir kararlarının olmadığını belirten Destici, şöyle devam etti:
“Belki önümüzdeki günlerde tekrar görüşürüz. Dün Sayın Başbakanla görüştük. Her ne kadar resmi olarak adaylığını açıklamamış olsa da kendisi de aday olsa veya kendi gösterecekleri birisi de aday olsa AK Parti’nin adayı olacağı gözüküyor. Bizi diğerlerinin adayı ilgilendirmiyor. Bölücülerin adayları ile bizim işimiz olmaz. Biz bu kurullarımızla tekrar değerlendirdikten sonra önümüzdeki hafta içerisinde kararımızı net bir şekilde açıklayacağız.”
(İHA)