BIST 10.508
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,98
HABER /  DÜNYA

Dershaneleri kapatırsan...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, eğitim sorununu bilim insanlarının tartışması gerektiğini kaydederek, "Ders...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, eğitim sorununu bilim insanlarının tartışması gerektiğini kaydederek, "Dershaneleri kapatırsan merdiven altına iner” dedi.
Muharrem İnce, Eskişehir İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı açıklamada, hükümetin eğitim politikasını eleştirdi. Eğitim sorununu bilim insanlarının tartışması gerektiğini kaydeden İnce, “Dershaneleri kapatırsan merdiven altına iner. Türkiye’nin birçok sorunu varken tartıştığımız konulara bakın. Eğitim hepimizi yakından ilgilendiren bir konu. Geleceğimizi tartışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti babanın çiftliği mi? ’Cemaate kızdım dershaneleri kapatıyorum, CHP’ye kızdım meslek liselerini kapatıyorum, MHP’ye kızdım ana sınıflarını kapatıyorum, BDP’ye kızdım üniversiteleri kapatıyorum’ diye böyle bir kafa olabilir mi? Eğitim böyle tartışılır mı? Eğitim Tayyip Erdoğan’ın cirit attığı yer mi? Eğitim Tayyip Erdoğan’ın kişisel hırslarını tatmin yeri mi? Eğitim intikam alma yeri mi? Bu ülkenin geleceği böyle mi tartışılmalı? 4+4+4 ile eğitim sistemini içinden çıkılmaz bir hale getirdiniz. ’Serbest kıyafet’ dedin, ’Yapma etme’ dedik, dinlemedin. ’Zengin-fakir ayrımı olan bir ülkede yapamazsın’ dedik, dinlemedin. ’60 aylıklar başlayacak’ dedin, önce rapor alanlara, ’gerizekalı’ dedin, sonra rapor almalarını teşvik ettin. Yasayla çıkan şeyi yönetmelikle değiştirdin. Ne yazık ki bunu uygulamak da sizin milletvekiline düştü. O da bunun mimarlarından biri” ifadelerini kullandı.

"KAPATIRSAN MERDİVEN ALTINA İNER"
Okullar arası nitelik farkı olduğunu kaydeden İnce, bir okuldaki eğitimin diğer okuldakine benzemediğinin altını çizerek şöyle konuştu:
“Bütün bunlar varsa senin, ’Kapattım’ demenle bu olmaz ki. Kapatırsan merdiven altına iner. Türkiye’de eğitimin sorunu belli. Yeteneksiz insanlar yönetiyor. Eğitim çok politize olmuş. Eğitim sorununu bilim insanları tartışmalı. Eğitim sistemini dershaneler mi bozdu? Yoksa eğitim sistemi bozuldu da dershaneler mi ortaya çıktı? Andımız’ı kaldıracaksın. Türkiye Cumhuriyeti ibaresini tabelalardan indireceksin. Milletle inatlaşacaksın. Atatürk’ü silmeye çalışacaksın. Bütün bunlara rağmen bunları gönderemeyeceksek yazıklar olsun. Bizim de ne hatamız varsa gidermeliyiz. 90 yıllık birikimleri har vurup harman savuranlardan, bunları yok edenlerden, milletin değerleri ile inatlaşanlardan hep beraber hesap soralım.”

"DAVAYI İSTEDİKLERİ YERE ALSINLAR, BİR GÜN HESAP VERECEKLER"
Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın davasının Kayseri’ye alınması ile ilgili bir soruya ise İnce, “6 kardeşimiz öldü, 14 kardeşimizin gözü çıktı. 200 çocuk kafa travması geçirdi. 5 bin yaralı var. Bu ülkenin Başbakanı bunlar için tek kelime edemiyor, Mısırlı Esma için ağlıyor. Nereye kaçırırsa kaçırsınlar, davayı istedikleri yere alsınlar, bir gün hesap verecekler. Bu ülkenin çocuklarına aşırı güç uygulayan güvenlik güçlerini de uyarıyorum. Sanmayın ki bunlar sizin yanınıza kalacak. Biz sizi yüreğimize yazdık. O hesabı soracağız. O çocukları döve döve öldürenlerden, evlerin içine gaz bombası atanlardan nasıl hesap soracağımızı bu millet görecek. Zamanı gelecek. Hiçbir şey unutulmaz merak etmeyin. Ne o valiler sizi kurtarabilir. Kimse sizi kurtaramaz. Güvenlik güçlerini uyarıyorum. Kanunsuz emirleri uygulamayın. Hesabını siz verirsiniz. Bir gün tek başınıza kalırsınız” yanıtını verdi.
(İHA)