BIST 10.257
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.395,06
HABER /  DÜNYA

Dershane konusunda kimseyi..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye’nin gündeminde yer alan dershanelerin kapatılmasına yönelik, "Biz hiç kimseyi üzmek, ders v...

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye’nin gündeminde yer alan dershanelerin kapatılmasına yönelik, "Biz hiç kimseyi üzmek, ders vermek ya da ders almak amacıyla hareket etmeyiz" dedi.
Bursa’da temaslarda bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hayati Yazıcı, Suriye’den gelerek Türkiye’deki lüks araçları kiralama bahanesiyle kaçıran çetelere yönelik bir soru üzerine, “Komşularda güvenlik zafiyeti olduğunda muhatap bulunulamaması kaçakçılar için önemli bir zemin oluşturdu. Suriye de bunlardan birisidir. Bunun için Suriye’ye araç giriş ve çıkışlarının kontrolü ve denetimlerimizi daha etkin hale getiriyoruz. Bunlara rağmen somut bir olay yaşanmış mı, bunu daha sonra sizinle paylaşacağım. Cilvegözü Gümrük Kapısı’nda bombalı saldırı olmuştu. Alanın tamamını görüntüleyecek mekanizmayı kurduk. Denetimler etkin bir şekilde sürüyor” cevabını verdi.

"DERS VERMEK VEYA ÜZMEK İÇİN HAREKET ETMİYORUZ"
Dershanelerin kapatılması konusunun hatırlatılması üzerine Bakan Yazıcı, kimseyi üzmek ve ders verme niyetinde olmadıklarına işaret ederek, "Dershaneler konusu tartışılıyor, konuşuluyor. Ne olacağını ve ne olması gerektiğini hepinizin öğrendiğiniz kanaatindeyim. Bizim çalışma tarzımız insan odaklı. Bu çalışmalarımızı herkesin huzur ve refahı için hayat standartlarını yükseltilmesi için yürütüyoruz. Eğitimini kaliteli hale gelmesi, fırsat eşitliliğinin daha yaygın hale gelmesini amaçlıyoruz. Bu çerçevede yapılan çalışmaların çok farklı şekilde takdim edilmesi, algılanılır olması hepimizi üzüyor. Bu konudaki uygulamalar peyderpey devreye girerse göreceğiz. Ülke için bir çalışma üretiliyor. Biz hiç kimseyi üzmek, ders vermek ya da ders almak amacıyla hareket etmeyiz. Hareketin temelinde yatan şey, insan odaklı ve milletin yararı, gençliğin daha donanımlı olmasıdır” açıklamalarında bulundu.
(İHA)