BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,79
ALTIN 2.478,70
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Demirtaş'tan Suruç açıklaması! Hiçbir şey insan canından daha kıymetli olamaz!

HDP'nin tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Suruç'ta 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 8 kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili olarak 'provokasyonlara gelmeme' çağrısı yaparken hiçbir şeyin insan hayatından daha kıymetli olamayacağını belirtti.

Abone ol

Suruç'ta seçim çalışması yapan AK Partililere, ziyaret etmek istedikleri esnaf tepki gösterince başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Silah, bıçak ve sopaların kullanıldığı olaylar sırasında Şanlıurfa Valiliği'nin açıklamasına göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi de yaralandı. Türkiye Tabipler Birliği'nin açıklamasına göre de hayatını kaybeden 4 kişiden 2'sinin ölümü hastane içerisinde gerçekleşti.

Tutuklu bulunan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş da konu hakkında Twitter'dan bir açıklama yaptı. Demirtaş, şunları yazdı:

"Suruç'ta yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yaşananlar çok vahimdir. Etkili bir soruşturmayla, gerçekler mutlaka açığa çıkarılmalıdır.

Yurttaşlarımız provokasyonlara gelmemeli, serinkanlılıklarını korumalıdır. Seçimlere baskı, şiddet ve kan bulaştırmaya çalışanların heveslerini kursaklarında bırakmalısınız. Hiçbir şey, insan canından daha kıymetli olamaz."

Bakanlar zor saf durdu cenazede mahşeri kalabalıkBakanlar zor saf durdu cenazede mahşeri kalabalıkBakanlar zor saf durdu cenazede mahşeri kalabalıkHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN