BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.404,63
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş ve Erdoğan İmralı'da uzlaşamadı

İkinci İmralı görüşmeleri bürokrasi engeline takıldı. Hükümet yazılı başvuru beklerken BDP kendi belirlediği isimlere sözlü onay istiyor.

Abone ol

İnternethaber/ Yıl başında gerçekleştirilen ilk İmralı görüşmelerinin hemen ardından yapılması beklenen ikinci İmralı görüşmesi heyet krizine takıldı. BDP isimlerini belirlemesine rağmen hükümet yazılı başvuru istiyor. Hükümetin yazılı başvuru olursa değerlendiririz açıklamasına karşılık BDP başvuruyu ne zaman yapacağını açıklamadı.

BDP'nin, Selahattin Demirtaş, Ahmet Türk ve Pervin Buldan isimlerinin İmralı'ya gitmesini istediği biliniyor.

Başbakan Erdoğan'ın ise teröristlerle kucaklaşan isimlere sıcak bakmadığı biliniyor. Erdoğan resmi başvuru yapılmadan değerlendirme yapamayacaklarını söylemişti.

BDP İLK ADIMI HÜKÜMETTEN BEKLİYOR 

Adalet Bakanlığı'nın ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı başvuru yapılmadığını tekrar etmesine rağmen BDP ise ilk adımı hükümetten bekliyor. 

BDP ise resmi başvuru için hükümetten yeşil ışık bekliyorlar. Hükümetin sözel olarak 'olur' vermesini bekleyen BDP üç ismin gitmesi konusunda ısrarcı. BDP kulislerinden edinilen bilgilere göre hükümetin değerlendirme yapmadan resmi başvuru yapılmayacak. 

 Bu akşam Selahattin Demirtaş başkanlığında toplanacak olan BDP konuyu tekrar gözden geçirecek. BDP'nin Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile de görüşebileceği belirtiliyor.

GİTMEK İSTEYEN BAŞVURU YAPSIN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dünkü açıklamasında , İmralı 'ya gidecek heyetle ilgili, ''Henüz yazılı bir müracaat bakanlığımıza gelmedi. Yazılı müracaat geldikten sonra katılacak isimler belli olur'' dedi.

Erdoğan gayriresmi bildirilen isimlerle ilgili soruya yazılı başvuru yapılmadan değerlendirmeyeceğini söyleyerek "Kim gitmek istiyorsa başvuru yapsın" demişti. 

BUGÜN YARIN BAŞVURU YAPARIZ 

Gültan Kışanak dün İmralı için başvurunun ne zaman yapılacağı sorusuna "Teknik şeyler önemli değil. Başvuru bugün yarın yapılır" demişti.