BIST 9.515
DOLAR 32,49
EURO 34,61
ALTIN 2.473,60
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş sert çıktı: Haddini bil

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Mardin’de katıldığı iftar programında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ce...

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Mardin’de katıldığı iftar programında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye cevap verdi.
Demirtaş, “Bakın birileri bizim adaylığımız için meşru değildir diyor. Şunu herkes aklının bir köşesine yazsın. Onurumuz haysiyetimiz yani temsil ettiğimiz bütün kesimlerin bize emanet ettiği o irade asla sizin karşınızda boyun bükmez. Haddinizi bileceksiniz haddinizi” dedi.
Mardin BDP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına, Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Ahmet Türk, Februniye Akyol, Artuklu Belediyesi Eş Başkanları Emin Irmak, Sevinç Bozan, MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, Diyarbakır-Mardin Metropoliti Saliba Özmen ve ilçe belediyeleri temsilcileri katıldı. İftar programının ardından bir konuşma yapan Demirtaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin düzenlediği basın toplantısındaki açıklamalarına ilişkin eleştirisine “Haddini bil” diyerek cevap verdi. Demirtaş, “Bakın birileri bizim adaylığımız için meşru değildir diyor. Ben özellikle sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun buna cevap vermesini bekliyorum. Halen bekliyorum dünden beri suskunluğunu koruyor kendisini aday gösteren bir genel başkan bizim için bunların adaylığı meşru değil diyor. YSK’nın bunların adaylığını iptal etmesi lazım diyor. Şimdi sayın İhsanoğlu susuyor halen cevap vermiş değil merak ediyorum ne diyecek kendisi katılıyor mu bu görüşe. Kendisi aynen kendi genel başkanı gibi mi düşünüyor katılmıyor mu buna bunları açıklaması lazım böyle susarak olmaz biz merak ediyoruz ne düşünüyor. Çünkü birileri bize ancak köleliği laik görüyor bunlar diyor bizim kapıcımız olabilir temizlikçimiz olabilir mahallemizde bakkal olabilir itirazımız yok ama cumhurbaşkanı adayı olamaz kafa bu işte bunlara göre bizim yerimiz o" dedi.
Adayları İhsanoğlu’nun bu konudaki tavrını merak ettiğini, bu konuda bir şeyler söylerlerse kendilerinin de bir cevaplarının olduğunu belirten Demirtaş, "Şunu herkes aklının bir köşesine yazsın. Onurumuz haysiyetimiz yani temsil ettiğimiz bütün kesimlerin bize emanet ettiği o irade asla sizin karşınızda boyun bükmez. Haddinizi bileceksiniz haddinizi. Önce siz haddinizi bileceksiniz. Biz Türkiye toplumunun aydınlık geleceği için halklarımızın özgürlüğü için canımızdan vazgeçeriz. Siz tırnağınızdan vazgeçmezsiniz sizin kıymetiniz değeriniz bu kadardır işte" şeklinde konuştu.

"ÇANKAYA’YA ÇIKARIZ, ÇIKMAYIZ. BUNA HALK KARAR VERECEK"
Devleti yönetenlerin halktan biri olması gerektiğini söyleyen Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bunun için bir fırsat olduğunu ifade etti. Demirtaş, "Karşımızda iki aday yok. Tek anlayış var. Bu anlayışa göre devlet kutsaldır. Bu anlayışa göre devlet babadır. Döver de söver de. Bizim anlayışımıza göre devlet hizmetkardır, hizmetçidir. Biz bu anlayışı oturtana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.
Çankaya koltuk hasreti ve hevesi ile aday olmadıklarını, böyle bir heves ve tutkularının olmadığını kaydeden Demirtaş, “Çankaya’ya çıkarız, çıkmayız. Buna halk karar verecek. Ama çıkmasak da biliyoruz ki bu değerler bu ülke için savunulacak en haklı değerlerdir. Koltuk için değerlerimizi satmadık satmayacağız. İstiyoruz ki Çankaya’da bu anlayış temsil edilsin. İstiyoruz ki Cumhurun başına bu anlayış bu ilkler gelsin. Devlet dileğimiz insanların icat ettiği bir mekanizmadır. Allah’ın emri değil, tartışılmaz değişmez değil. Devlet vatandaşından büyük olamaz. Büyük devlet diye bir şey yoktur. Büyük demokrasi vardır" diye konuştu.
Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ise halka hizmet etmek için yola çıktıklarını belirterek, "Buradaki çabalarımızın amacı halkımıza en uygun hizmeti vermek onlara karşı mahcup olmamak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
(İHA)