BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,70
ALTIN 2.380,50
HABER /  GÜNCEL

Demirören Platini'ye bunları söyleyecek

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, yarın UEFA Merkezi'nde Michel Platini'yi ziyaret edecek

Abone ol

Futbol kamuoyu bu ziyarete kilitlendi. Futbolu içinde bulunduğu kaostan çıkarmak için TFF'nin başına geçen Demirören, hazırladığı yol haritasını UEFA Başkanı Platini'ye anlatacak.

Demirören'in kritik ziyareti, dün Posta yazarı Candaş Tolga Işık'ın önemli bir makama dayandırdığı 'Fenerbahçe kesinlikle küme düşürülmeyecek' iddiasının ardından gelmesi dikkat çekti.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören yarın UEFA Başkanı Michael Platini'ye nezaket ve istişare ziyaretinde bulunacak. 6 Mart Salı günü İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleşecek ziyarete Başkan Demirören'in yanı sıra TFF 2. Başkanvekili Servet Yardımcı da katılacak. Ziyarette UEFA 1. Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik de hazır bulunacak.

Şike iddianamesi Türk futbolunu derinden sarstı. İşin içinden çıkılımaz hale gelen süreci çözme adına kolları sıvayan Demirören'e UEFA'nın nasıl bir tepki göstereceği merak konusu.

Şikeye karşı sıfır tolerans ilkesini benimseyen UEFA'nın açıklamalarına ters düşen beyanlarıyla dikkat çeken Demirören'in ikna turu önem kazandı. Kulislerde Demirören'in şu mesajları vereceği konuşuluyor.

UEFA'YI İKNA MESAJLARI

1-UEFA ile yapılacak yeni görüşmelerde şikenin sahaya yansımadığı anlatılacak.
2-Bu bakımdan Türk takımları temizdir. Onları cezalandırmak doğru değildir denilecek.
3-Aynı zamanda, yargının hızla karar almak için çalıştığı gösterilecek.
4-Şike sahaya yansımadı. Ama Türk yargısı şikeye karışanlar varsa onlara gerekli cezaları verecek denilecek.
5-Böylece sahada Türk futbolunun temiz kaldığına, şahıslara ise suçlu oldukları taktirde ceza verileceğine UEFA ikna edilecek.
6-Bunun için de Türk futbolunun Türkiye ve Avrupa için önemi vurgulanacak.