BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.401,97
HABER /  GÜNCEL

Saldırıdaki ayrıntılar netleşti!

Ankara'da aracında ölü bulunan emekli emniyet müdürü Hasan Eryılmaz'ın düzenlenen saldırıyla ilgili ilginç ayrıntılar ortaya çıktı..

Abone ol

Ankara'da dün akşam aracında ölü olarak bulunan 12 Eylül 1980 harekatı sonrası Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde Siyasi Şube Müdür Yardımcı olarak görev yapan Hasan Eryılmaz'ın ilk otopsi raporuna göre, 5 santimetre mesafeden açılan ateş sonucu sol kulak arkasında girerek kafatasının arka tarafından çıkan tek kurşunla öldürüldüğü belirtildi.

Mustafa Eryılmaz'ın öldürülmeden bir gün önce kendisini takip eden 2 kişiden şüphelendiği ve bu durumu da yakınlarıyla paylaştığı belirtildi. Eryılmaz'ın öldürülmeden 5 dakika önce telefonla aradığı oğlu Oğuz Eryılmaz, "Beni arayarak 'takip ediliyorum, birileri önümü kesiyor, takip edenler dün şüphelendiğim o 2 kişi. Durup onlarla konuşacağım, telefonumu da açık bırakıyorum' dedi. 12 Eylül soruşturmalarından sonra babamın ismi de çok gündeme geldi. Olayın 12 Eylül ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum" dedi.

12 Eylül 1980 harekatı sonrası Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde Siyasi Şube Müdür Yardımcı olarak görev yapan, bir dönem de Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı görevinde bulunan emekli emniyet müdürü Hasan Eryılmaz, akşam saatlerinde Ankara-Konya Karayolu İncek Mevkii'nde 06 ZUY 06 plakalı aracının içinde öldürülmüş halde bulundu. Eryılmaz'ın cenazesi yapılan ilk incelemenin arıdndan otopsisi yapılmak üzere Keçiören Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.


5 SANTİMDE ATEŞ EDİLMİŞ

Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi yapılan Eryılmaz'ın, ilk rapora göre 5 santimetre mesafede açılan ateş sonucu sol kulak arkasında girerek kafatasının arka tarafından çıkan tek kurşunla öldürüldüğü belirlendi. Bu arada Eryılmaz'ın aracının sağ koltuğunda bulunan beylik tabancasının ise ateşlenmediği iddia edildi. Cinayet büro dedektifleri ise cinayetin oluş şeklinin çok profesyonelce olduğunu, olayı gerçekleştiren kişi veya kişilerin cinayeti planlayarak gerçekleştirdiklerini belirtiler.

Bu arada cinayetin meydana geldiği mevkiinin kör noktada olması ve mobese kameraları tarafından görüntülenmeyen alanda olması da dikkat çekti.

Otopsisi tamamlanan Eryılmaz'ın cenazesi yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak İbni Sina Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Eryılmaz'ın yarın Kocatepe Camii'sinde öğle namazına mütakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Eski Asayiş Daire Başkanı Eryılmaz, telefonla aradığı oğluna "Takip ediliyorum, birileri önümü kesiyor" dedikten kısa süre sonra aracında başından vurulmuş olarak bulundu.

Ankara İncek mevkiinde otomobilde bir kişiyi başından vurulmuş olarak görenler, durumu polise bildirdi. Olay yerine giden polis ekipleri 06 ZUY 06 plakalı aracın sürücü koltuğunda vurulmuş bir erkek cesedi ile karşılaştı. Yapılan ilk incelemede sol kulağının arkasına isabet eden kurşunla ölen kişinin eski Asayiş Daire Başkanı Hasan Eryılmaz olduğu belirlendi.

Telefonu konuşurken kesildi İddiaya göre emekli Emniyet Müdürü Eryılmaz iddialara göre aracıyla evine giderken bir araç tarafından takip edildiğini fark etti. Bunun üzerine Hasan Eryılmaz oğlu Mustafaz Eryılmaz'ı cep telefonundan arayarak, "Takip ediliyorum, birileri önümü kesiyor" dediği ve ardından telefonun kapandığı öğrenildi. Konuşmanın kesilmesi üzerine Hasan Eryılmaz'ın oğlu durumu polise bildirerek kendisi de babasını aramaya çıktı. Bu sırada polis ekiplerine Ankara-Konya Karayolu İncek mevkiinde aracın içinde bir kişinin öldürüldüğünü ihbarı geldi.

Silahını yan koltuğa koydu

Olay yerine gelen polis ekipleri Eryılmaz'ı aracının içinde sol şakağında tek kurşunla öldürülmüş halde buldu. Eryılmaz'ın beylik tabancasının ise aracın sağ koltuğunda olduğu tespit edildi. Cinayet büro ekipleri, Eryılmaz'ın kendisini öldüren kişileri fark edip silahını çıkartarak sağ koltuğuna koyduğu, ancak saldırı sırasında silahına davranamadığı ihtimali üzerine soruşturmayı yoğunlaştırdı.

Aracı yavaşlarken saldırdılar

Bu arada saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişilerin Eryılmaz'ı uzun süre takip ettiği, İncek yolu sapağına dönerken viraj nedeniyle aracın yavaşladığı sırada saldıya geçtikleri tahmin ediliyor.

OĞLU TEHDİTLER ALDIĞINI SÖYLEDİ

Hasan Eryılmaz'ın oğlu Mustafa Eryılmaz, babasının olaydan birkaç dakika önce kendisini aradığını belirterek, "Beni arayıp, 'Takip ediliyorum, birileri önümü kesiyor' dedi ve ardından telefon kapandı" diye konuştu. Mustafa Eryılmaz, babasının tehditler aldığını da öne sürdü. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı görevini de bir dönem yürüten Eryılmaz, özellikle toplumsal olaylarda öne çıkmıştı. Ankara Emniyet Müdür Yardımcılığı döneminde ise Eryılmaz, birçok terör örgütlerine yönelik operasyonlar yürütmüştü.