BIST 9.525
DOLAR 32,63
EURO 34,84
ALTIN 2.503,13
HABER /  GÜNCEL

Demirel'in ilginç Adapazarı anısı

Kurban Bayramı tatili için Sapanca'ya gelen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan ile sohbet etti.

Abone ol

Kurban Bayramı'nda Sapanca'da bulunan 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, kaldığı Güral Otel'den çıkarak Sapanca Gölü kenarındaki SASA Harmanlık tesislerinde eski bakanlardan Saddettin Tantan ve Türk İş eski başkanı Salih Kılıç ile çay içip sohbet etti.

Yaklaşık bir saat burada kalan Demirel, görüşme sırasında Adapazarı ile ilgili ilginç bir anısını da anlattı.

Bayram tatili için arife günü Sapanca'ya gelen Süleyman Demirel, dün akşam saatlerinde Sapanca Gölü kenarında bulunan tesislere geldi. Demirel'i, Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, Demir Yol İş Sendikası eski Başkanı Enver Toçoğlu, Türk İş eski Başkanı Salih Kılıç ile işletme sahipleri Abdullah Erdoğan ve Nurettin Demir karşıladı. Demirel'in tesislere geldiğini duyan bölgede evi bulunan İçişleri eski bakanlarından Sadettin Tantan da tesise geldi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Göl kenarında kendisi için ayrılan masaya oturan Demirel, ilk olarak Sapanca Gölü için "Gölümüz pırıl pırıl, 50 sene savundum bu gölü. Kirletmeyin, kurutmayın ve içine lüzumsuz bir şey atmayın" dedi.

ADAPAZARI ANISI

Demirel, daha sonra ise Sakarya Üniversitesi'nin yerini sordu. Demirel'in sorusuna cevap veren Enver Toçoğlu, Gölün karşı kıyısındaki üniversiteyi göstererek 'Serdivan eski belediye başkanı rahmetli Hüseyin Karabaş sizden almıştıö dedi. Toçoğlu'nun anlattıkları üzerine o günlere geri dönen Demirel, kendi üslubu ile bir anısını paylaştı. Demirel, "O gün biri diğerine sormuş 'ne var Adapazarı'nda' diye. Diğeri cevap vermiş, '2-3 kişi daha olsa ada batacak' demiş" dedi.

TANTAN'I GÖRÜNCE AYAĞA KALKTI

Göl kenarında çay içen Demirel'in yanına daha sonra ise Cumhurbaşkanı olduğu dönemde Anavatan Partisi'nden İçişleri Bakanı olan Sadettin Tantan da geldi. Rahatsızlığı nedeniyle tatili sırasında kimseyle tokalaşmayan Demirel, Tantan'ı görünce ayağa kalkarak elini sıktı ve "Dağ dağa kavuşmaz insan insana kavuşur" dedi.

AMBULANS EŞLİK ETTİ

Ziyaretin devamında ise basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmedi. Demirel'e ziyareti sırasında çok sayıda güvenlik görevlisinin yanı sıra bir de tam teşekküllü ambulans eşlik etti. Sapanca Gölü kıyısında yaklaşık 1 saat dostları ile sohbet eden Demirel, vatandaşlarla fotoğraf çektirdikten sonra Sapanca'da kaldığı Güral Sapanca Wellness & Convention Otel'e geri döndü.