Silahların bırakılması ve terörün sonlandırılması hedefiyle yürütülen süreç kapsamında Ankara'daki siyasi görüşme trafiği ivme kazandı. AK Parti heyetiyle yapılan ilk temasın ardından, DEM Parti milletvekilleri Pervin Buldan ve Mithat Sancar, MHP Lideri Bahçeli’yi TBMM'de ziyaret etti.
Abone olSiyasi iktidar ve muhalefet partileri arasında "terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda başlatılan diyalog süreci kritik bir aşamaya ulaştı. DEM Parti milletvekilleri Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın AK Parti kurmaylarıyla gerçekleştirdiği ilk temasın ardından ikinci adres MHP Genel Merkezi oldu. Buldan ve Sancar, bugün saat 12.00 sıralarında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelerek sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
İLK TEMAS AK PARTİ İLE GERÇEKLEŞMİŞTİ
Ankara'daki yoğun diplomasi trafiği, geçtiğimiz günlerde DEM Parti heyetinin AK Parti Grubu'nu ziyaretiyle başlamıştı. Pervin Buldan ve Mithat Sancar, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile bir araya gelerek sürecin yasal ve siyasi çerçevesini ele almıştı. MHP Lideri Bahçeli ile yapılan bugünkü görüşmenin ardından, DEM Parti heyetinin ilerleyen süreçte Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere adli makamlara başvuruda bulunması bekleniyor.