BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Dehşete düşüren patlama anı

Sömestrin son günü... Karnelerini almak için okula gidiyorlar. Tam o anda bomba yüklü araç tam yanlarında havaya uçuyor.

Abone ol

İNTERNETHABER
Haber : Melda Şeyhanoğulları

Vahşetin boyutları artık sınır tanımıyor. Afganistan Kabil'deki bombalı saldırıda 14 okul çocuğu yaşamını yitirdi, geriye kanlı defter sayfaları ve yanlarındaki minik ayakkabıların görüntüsü kaldı.

Afganistan Eğitim Bakanı Asif Nang'ın verdiği bilgiye göre 14 öğrenci ve iki BM askeri öldü, 58 sivil yaralandı. Ölü sayısnın artması ise an meselesi.

BM askerlerinin denetimi altında olan Kabil'in güneydoğu bölgesi Khost'ta, SUV adı verilen bomba yüklü bir jiple intihar saldırısı düzenlendi. Yarı yıl tatilinin son günü için karne almaya giden çocukların önünde patlayan araç dehşet saçtı.

Tesadüfi olarak bir BM askerinin video kayıtlarına yansıyan görüntüler insanı kanını donduruyor. Askerlerin karargah alanına girmeye çalışan aracı son anda fark eden polisler dur çağrısında bulundu ancak sürücü hızını arttırarak devam etti.

Bunun üzerine polis ateş açınca bomba yüklü araç, karargahın bir kaç metre ilerisinde, öğrencilerin önünde patladı. Olayı kaydeden askerin kamerası patlamanın etkisiyle kapandı.

Patlamadan sonra çekilen görüntüler ise akılalmayacak bir vahşeti gösterdiği için şimdi yayınlamıyor. Sadece patlama anına kadar olan kısmı ise yayınlıyoruz.

PATLAMA ANINI AŞAĞIDAKİ LİNKTEN
İZLEYEBİLİRSİNİZ


http://www.dvidshub.net/vjump.php?vid=52052


Bu patlamadan bir kaç saat önce, Kabil'de düzenlenen bir roket saldırısında üç küçük kız kardeş ölmüştü. Taliban ise geçen haftanın sonunda " kız çocuklarınızı okula göderirseniz onları öldürürüz diye açıklamalarda bulunmuştu.

Masum çocukların Afganistan, Pakistan, Filistin'de savaş kurbanı olması; Afrika'da açlık ve hastalıktan ölmesi; Avrupa ve Amerika'da seks kurbanı olması; kısaca dünyanın her tarafında masum yüreklerin dünyanın yükünü sırtlamak zorunda kalması bir son bulsun artık.

Her yerde olduğu gibi Türkiye'de sokaklarda yaşayan, babaların tacizine uğrayan, sömürülen bu çocuklar için iyi bir gelecekten söz etmek mümkün mü?

Bunca vahşetin ortasında bunca yaralı büyüyen bu çocuklar mı geleceği kuracak? Bu video ve benzerleri her gün dünyayı dolaşıyor, milyolarca insanın ekranlarında izleniyor, ama sonuç değişmiyor: Kanlı defterler ve sahipsiz minicik ayakkabılar!