BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.439,64
HABER /  DÜNYA

DEAŞ Musul operasyonuna hazırlanıyor!

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu öncesi terör örgütü hazırlıklarını hızlandırdı.

Abone ol

Irak'ın Bağdat'tan sonra en büyük şehri olan Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu için saatler sayılırken, terör örgütünün tüm yollar ve köprüleri kapattığı öne sürüldü.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne yakınlığıyla bilinen Rudaw sitesine konuşan bir Musullu, DEAŞ’in şehrin Dicle Nehri’nin sol tarafında kalan kısmına patlayıcılar yerleştirdiğini ve 3 bin 500 savaşçısını şehre konuşlandırdığını söyledi.

Söz konusu kaynak, DEAŞ militanlarının Diyala, Tıkrit ve Anbar vilayetlerinden geldiğini söyledi. Camilerden şehirde yaşayanlara Musul’u terk etmemeleri yönünde anonslar yapıldığı bildirildi.

TUTUKLANAN MİLİTANLAR SERBEST BIRAKILDI

Musullu bir kent sakininin, IŞİD'in daha önce sigara içme, sakal kesme, yasaklı kıyafetleri giyme gibi suçlardan tutukladığı onlarca örgüt üyesini savaştırmak üzere serbest bıraktığını söylediği belirtildi.

HENDEKLERDEKİ HAM PETROL ATEŞE VERİLDİ

Rudaw'da yer alan habere göre, IŞİD'in, Musul operasyonuna karşı önlem almaya başladığı öne sürülerek, kentteki hapisanelerde tuttuğu örgüt üyelerini savaştırmak üzere serbest bıraktığı ve hendeklere doldurduğu hem petrolü de ateşe verdiği belirtildi.

YARALILAR RAKKA'YA GÖNDERİLDİ

ABD medyasına konuşan bazı Musul sakinlerinin, IŞİD'in, yaralı militanları Suriye'nin Rakka kentine göndermeye karar verdiğini söyledikleri ifade edildi.

ŞEHİRDE TÜNEL AĞI KURULDU

Haberde, 2 ay boyunca IŞİD'in hapishanesinde kalan bir örgüt üyesinin, "Örgüt üyeleri Musul'da bir tünel ağı kurmuş ve devamlı bu tüneller üzerinde çalışıyorlar. Tüneller, bir motosikletin geçebileceği genişlikte yapılmış. Bu şekilde köylerden Musul'a geçişler kolaylaştırılacak" dediğine yer verildi.