BIST 9.889
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.455,83
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan HDP'ye: En kısa zamanda...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınları İçin İstihdam Kurası Töreni'nde HDP'ye yüklendi. Davutoğlu HDP'liler için ''hak ettikleri cevabı kısa zamanda alacaklar'' dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınları İçin İstihdam Kurası Töreni'nde konuştu.

Başbakan Davutoğlu törende terör örgütünün mazbatalı temsilcileri diye hitap ettiği HDP'ye yüklendi. Davutoğlu: ''Terör örgütü adına meşru siyaset sahnesinde rol almaya çalışanlar var. Bunlar da hak ettikleri cevabı kısa zamanda alacaklar'' dedi.

PERDE ARKASINDAKİLER DAHA TEHLİKELİ

Şehitlerimiz gazilerimiz ve onların yakınları için ne yapılsa azdır. Bizim yaptıklarımız sizin fedakarlıklarınızın karşılığında bir hiç hükmündedir. Şehitlerimize layık olmak bizim de en asli görevimizdir. Sizin hayır duanızı almaktan başka bir ödül de bizim için en büyük ödüldür. Şer odakları teröre her tevessül ettiklerinde hak ettikleri cevabı aldılar bundan sonra da alacaklar. Terör konusunda perde arkasındakiler perde önündeki piyonlardan çok daha tehlikeli.

HAK ETTİKLERİ CEVABI ALACAKLAR

Terör örgütü adına meşru siyaset sahnesinde rol almaya çalışanlar var. Bunlar da hak ettikleri cevabı kısa zamanda alacaklar. Biz dokunulmazlıların kaldırılması teklifini sunduğumuz anda çark ettiler. Terör örgütünün mazbatalı temsilcileri hemen çark etti.

TERÖRÜN KARŞISINDA VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ

23 Temmuz'da bütün güvenlik güçlerimzie verdiğimiz talimat bugün de geçerlidir. Şuana kadar onlarca şehit cenazesine katıldık. Tek bir şehit yakınımız dahi yakınlarının şehadetini incitecek bir açıklamada bulunmadı. 23 Temmuz'da verdiğimiz talimatın gereği olarak bu ülkede son terörist de temizleninceye kadar kararlılıkla devam edecek. Şehitlerimizin temiz kanları üzernde yürüyen bu kararlı mücadele mutlaka ülkemizi terör illetinden kurtacak. Türkiye'de güvenlik güçlerimiz Türkiye'nin hizmetindedir. Terörist ile vatandaşı her zaman birbirinden ayıracağız terörün karşısında vatandaşımızın yanında olacağız.

HER ZAMAN ÇOK DEĞERLİ OLDUNUZ

Şehit ve gazilerimiz ile bize emanetleri olan sizler her zaman bizim için çok değerli oldunuz. 14 yıldır iş başındayız bu süre zarfında hükümetlerimizin birnci önceliği sizlere sahip çıkmak oldu. Devletin himaysinden öncelikle sizin emin olmanız bizim için çok önemli. Şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkını birden ikiye çıkarttık. Anne baba çin 45 yaş sonrasına da hak sağladık. Köy korucularına da bakım desteği getirdik.