BIST 9.574
DOLAR 32,50
EURO 34,62
ALTIN 2.483,58
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu’dan milli irade vurgusu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Ortadoğu bataklığına girmeyelim diyenler milli iradeden kaynaklanan gücü anlayamazlar. Onlar için güç hep...

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Ortadoğu bataklığına girmeyelim diyenler milli iradeden kaynaklanan gücü anlayamazlar. Onlar için güç hep dışarıda bir yerdedir. Şu veya bu ülke karar verecek sonra da siz o karara göre hareket edeceksiniz. Buna milli irade denmez” dedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya programı kapsamında Çumra ilçesinde partililerle ve vatandaşlarla bayramlaştı. AK Parti Çumra, Güneysınır, Akören ilçe teşkilatlarının düzenlediği bayramlaşma programına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekillleri Hüseyin, Üzülmez ve Kerim Özkul, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. Mehter Takımının gösterileri eşliğinde karşılanan Bakan Davutoğlu, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bakan Davutoğlu, yakından ilgilendiği çocuklara bayram harçlığı da dağıttı.
Partililere ve vatandaşlara hitap eden Bakan Davutoğlu, “Gecemizi gündüzümüze katarak Gazze’deki kardeşlerimizin her birisinin acısını acımız bilerek sürekli bir şekilde bu davanın takipçisi olacağız. Kim ne derse desin eğer ejdadın bize emaneti olan bu topraklarda herhangi bir yerde herhangi bir kardeşimizin ayağına bir diken batsa o diken onun ayağına batmış olmaz. O diken bizim yüreğimize, bizim gönlümüze, bizim vicdanımıza batar" dedi.

"MİLLİ İRADE YERLİ İRADEDİR"
Konuşmasında milli iradeye de vurgu yapan Bakan Davutoğlu, "Milli irade ne demek. Milli irade demek, halkımızın vicdanını temsil eden ortak irade demektir. Milli irade demek, halkımızın ortak inançlarını, değerlerini temsil eden irade demektir. Milli irade demek, Konya Ovası’ndan, Toros Dağları’ndan güç alan irade demektir. Milli irade demek, sadece ve sadece milletten talimat alan irade demektir. Şimdi bize biraz bekleyin diyen ülkeler ne yapıyor gözleyin. Sonra gerekirse oyuna girebilirsiniz diyenler, Ortadoğu bataklığına girmeyelim diyenler milli iradeden kaynaklanan bir gücü anlayamazlar. Onlar için güç hep dışarıda bir yerdedir. Şu veya bu ülke karar verecek sonra da siz o karara göre hareket edeceksiniz. Buna milli irade denmez. Milli irade yerli iradedir. Bu toprakların iradesidir. Hiçbir yerden hiçbir güçten bu irade emir almaz" diye konuştu.

"BİZ ADIMLARIMIZI ATARKEN HİÇ KİMSEDEN İTİBAR BEKLEMEYİZ"
Bazı milliyetçi köşe yazarlarının Kerkük’ün kokusunu alamadığını kaydeden Bakan Davutoğlu, "Bunlardan hangisi Kerkük’te Türkmen kardeşlerimizin elinden tuttu, yardım etti bizden başka? Şimdi, ’Türkmenler’e niye sahip çıkmıyorsunuz’ diyenlere sorma vaktidir. Geçtiğimiz Ocak ayında Suriyeli Türkmenler Halep ve Bayırbucak’ta bir dilim ekmeğe muhtaçken, yönlerini Türkiye’ye dönmüş, ’korunmamız için bize yardım edin’ diye çağrıda bulunmuşken, oraya yardıma giden MİT tırlarını durduran hainlere karşı neden sesinizi yükseltmediniz? Niye ’Bayırbucak’a giden tırlar Türkmen kardeşlerimize gidiyor’ demediniz? Sustunuz, çünkü bütün hesabınız başbakanımızın itibarını zedelemek. Biz adımlarımızı atarken hiç kimseden itibar beklemeyiz. İtibar ancak Allah ve millet nezdinde olduğu zaman itibardır" şeklinde konuştu.

KONUŞMA SIRASINDA GAZZE TELEFONU GELDİ
Konuşması sırasında koruması tarafından kendisine Gazze konusunda telefon geldiği notunu alan Bakan Davutoğlu, konuşmasını kısa kesmek zorunda kaldı. Korumasına 15 dakika sora telefon görüşmesini gerçekleştirebileceğini söyleyen Bakan Davutoğlu, konuşmasının ardından plaket ve bir sporcuya madalya takdimi yaptıktan sonra davetlilerin tamamıyla bayramlaşamadan Çumra’dan ayrılarak merkez Meram ilçesindeki konutuna geçti.
(İHA)