BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu Türkiye sınırına yığılan Kürtler için ne dedi?

IŞİD'in Rojava'nın Kobane kentine dönük yoğun saldırıları ile başlayan yeni göç dalgası Türkiye sınırlarına dayandı. Başbakan Davutoğlu, bu kez "sınırda yardım edeceğiz" dedi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan'a yapacağı ziyaret öncesi havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, IŞİD'in Suriye'deki Kürt bölgesi Rojava'nın Kobane kentine dönük yoğun saldırıları sonucu Türkiye sınırına yığılan binlerce insanın sınırda bekletiliyor olduğunu hatırlatan muhabirin "ne yapmayı düşünüyorsunuz?" sorusuna yanıt verdi. 

YENİ GÖÇ POLİTİKASI MI?

İlgili valilere gerekli talimatları verdiğini söyleyen Davutoğlu, Kürt mültecilerin kabul edilip edilmeyeceği konusunda net bir ifade kullanmaktan kaçınırken "Bizim şu anda bu göç dalgası karşısındaki ilk hedefimiz Türkiye'ye gelenlere sınırda yardım edebilmektir." diyerek Türkiye'nin yeni göç politikasına dair önemli bir tüyo verdi.

Davutoğlu Kobane'den gelen göç dalgası için şöyle konuştu.

KOBANE'DEN GELENLERE SINIRDA YARDIM EDİLECEK!

"Maalesef Suriye ve Irak'taki her istikrarsızlığın muhtemel sonuçları bize yansıyor. Uluslararası toplum uyarılarımızı dikkate almadığı için süreç bu noktaya geldi. Irak ve Suriye'de insanlar hem tarihi hafızaları hem de bugün kü huzur ve güven ortamından dolayı yüzlerini Türkiye'e dönüyor. Suriye sınırından gelebilecek göç akını için valilere gerekli talimatları verdik. Ne gerekiyorsa yapacağız. Toplantılarımızda bu konuları ele aldık. Sınır boylarındaki valilere gerekli talimatlar verildi. Temel hedefimiz, sınırdan yardım çalışmalarını yürütmek. Yardım etmeye hazırız. Güvenlik sıkıntıları yaşarsak insani politikalarımızı göz önünde bulundurup ihtiyaçları yine karşılamak."