BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Davutoğlu dur durak bilmiyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dur durak bilmiyor. Irak Hükümeti'nin kurulmasında önemli rol oynayan Bakan, ardından araplarrla temasta bulunup Roma'ya geçti

Abone ol

Türkiye Dış İlişkilerde önemli olaylara imza atıyor. Irak'ta hükümetin kurulmasına büyük katkısı olan Türkiye Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bu temasının hemen ardından Birleşik Arap Emirlikleri'geçti. Daha sonra geldiği Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad’da, Suudi Dışişleri Bakanı Prens Suud El Faysal ile görüştü.


El Faysal’ın Riyad’daki evinde gerçekleşen buluşmada, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve istişarelerin devam ettirilmesi kararı alındı. Bölgesel konuların da masaya yatırıldığı görüşmede, Türkiye’nin Körfez İşbirliği Konseyi ile ilişkileri ele alındı ve bu ilişkilerin daha da geliştirilmesi kararlaştırıldı. Prens El Faysal, Bakan Davutoğlu ve beraberindeki heyet onuruna akşam yemeği verdi.


Bakan Davutoğlu, daha sonra yerel saatle 23.00 sıralarında Roma’ya hareket etti.Davutoğlu'nun yürüttüğü diplomasinin Türkiye'nin dış ilişkilerinin gelişmesinde ve bölgede etkin rol oynanmasında önemli katkı sağladığı belirtiliyor.