BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Darıca'da şehirler ve kültürler kaynaşacak

Kocaeli Darıca Belediyesi bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Şehirler ve Kültürler Buluşması'na hazırlanıyor.

Abone ol

Darıca Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Festivali için hazırlıklar başladı.

Yöresel kültürlerin tanıtımına katkı sağlayıp, kültürler arasındaki birlikteliği sağlamak amacıyla her yıl geleneksel olarak yapılan şölenle ilgili olarak düzenlenen toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da bir süre katılırken Başkan Karabacak her yıl üstüne biraz daha güzellikler katarak düzenledikleri organizasyonun artık ülke çapında bir festival haline geldiğini ifade etti.

Bir önceki yıl düzenlenen şölenle ilgili görüntülerden oluşan sinevizyonun ardından kısa bir konuşma yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak , bu yıl dördüncüsünü düzenleyecekleri Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Festivali’nin her geçen yıl bir öncekinden daha güzel ve geniş bir katılımla gerçekleştiğine dikkat çekerek,bu festivalin düzenlenmesinde büyük emeği geçen dernek başkanları ve yönetimlerine teşekkür etti. Bu yıl düzenlenecek olan şölenin daha güzel geçmesi adına belediye olarak derneklere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Başkan Karabacak düzenleyecekleri festivalin bir kez daha Darıca’da yaşayan insanlar arasındaki kaynaşmayı artıracağını ve insanların bu festivalle farklı kültürleri tanıma fırsatını yakalayacağını dile getirerek , şölenin eksiksiz bir şekilde gerçekleşmesi için bu yılda bir komisyon oluşturulacağını ve bütün derneklerin görüş ve önerileri doğrultusunda hazırlıkların yapılacağını sözlerine ekledi.

KARAOSMANOĞLU’NDAN TEBRİK

Toplantıya kısa bir süre katılarak dernek başkanlarının görüşlerini dinleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da kısa bir konuşma yaparak bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Kendisinin de geçmiş yıllarda birkaç kez katıldığı şölenlerdeki coşkuya ortak olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu , bu yıl da fırsat buldukça şölenlere katılma sözü verdi.

Konuşmaların ardından söz alarak görüş ve önerilerini bildiren dernek başkanları da ,bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan şölenin tüm bölgede örnek alınan bir organizasyon haline geldiğini ve Darıca’nın tanınmasına büyük katkı sağladığına dikkat çekerek ,kendi yörelerinin tanıtımını en iyi şekilde yapmak için dernek olarak her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını belirttiler.

Yapılan toplantıda alınan karara göre Dernekler Şöleni’nin uygulanma aşamasında eksikliklerin tespiti için komisyon kurulması ,şölenin kaç gün süreceği ve final gecesi programı gibi konuların görüşülmesi için iki hafta sonra tekrar toplantı yapılması yönünde fikir birliğine varıldı.