BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

'Darbenin siyasi ayağı da ortaya çıkacak'

FETÖ'nün siyasi yapılanmasıyla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'eninde sonunda ortaya çıkarılacak' dedi.

Abone ol

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi hakkında TBMM'de konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Hiç merak etmeyin, eninde sonunda siyasi kadrolar da ortaya çıkarılacak. Bu meselenin arkasındaki gerçek bütünüyle ortaya konulacaktır" dedi.

TBMM Genel Kurulunda, kendisine bağlı kurum bütçeleri üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, FETÖ mağdurları meselesinin, gereğinden fazla alınganlık konusu olduğunu belirterek, isim ve parti olarak kimseyi kast etmediğini söyledi.

Kurtulmuş, "Türkiye'ye karşı yapılmış en aşağılık, en namussuz ihanet hareketi" sonrasında ortaya konulan algı operasyonlarında kullanılan terimlerden birisinin "FETÖ mağdurları" olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Terör örgütlerinin nasıl etnik ve mezhebi kimlikler üzerinden adlandırıldığını başka konuyla örnek vererek söyledim. Dolayısıyla bu algının bir parçası olmayalım. Evet bu konuda gerçekten gadre uğrayan yok mu, var. Bizim de tanıdığımız... Bunlar düzeltiliyor, yapılıyor, ediliyor. Ama toplamın içerisine bakıldığı an, sadece şunu hatırlatayım; bir hafta içinde ikisi general olmak üzere 39 TSK görevlisi görevine iade edildi, ertesi hafta bin küsur askeri personel jandarmadan dışarı atıldı. Bu uzun süre devam edecek bir mücadeledir. Suçsuz, günahsız, hatasız, kusursuz olan kimse burada mağdur edilmeyecektir. Buna azami gayret gösteriyoruz. KHK'lerle görevine iade edilen 18 bin 258 kişi vardır. Bir mağduriyet söz konusu değildir. En az sizin kadar da bunlara dikkat ettiğimizi ifade etmek için söyledim. Hiç merak etmeyin, eninde sonunda siyasi kadrolar da ortaya çıkarılacak. Bu meselenin arkasındaki gerçek bütünüyle ortaya konulacaktır."