BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Darbecilerden 60'ı kumpasçı çıktı

İzmir’de, 60 FETÖ/PDY’ci cuntacının isminin, “Askeri Casuslukta Kumpas” soruşturmasında da olduğu; bu 60 kişinin ağustos ayının ilk haftasında gözaltına alınacağının planlandığı öğrenildi.

Abone ol

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato, ‘İzmir’de Askeri Casusluk Soruşturması’ndaki usulsüzlüklerle ilgili FETÖ/ PDY’nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki yapılanmasına yönelik 7 Temmuz’da soruşturma başlattı.

Aralarında Fethullah Gülen’in de olduğu FETÖ’nün üst düzey 24 ismi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon kapsamında 8 kişi gözaltına alındı. Diğer şüphelilerinse yurtdışına kaçtıkları belirlendi.

Yapılan tespitlerden sonra İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Bato, ikinci operasyon için düğmeye bastı.

DARBEYİ PLANLADIĞI İDDİA EDİLEN KÖSE DE VAR

İlk etapta TSK içinde ‘paralel yapı’ ile bağlantıları tespit edilen general, albay, binbaşı ve yüzbaşıdan oluşan 60 kişilik gözaltı listesi hazırlandığı öğrenildi. Listede darbeyi planladıkları öne sürülen Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse ve Albay Mehmet Oğuz’un da bulunduğu belirtildi. Ağustosun ilk haftasında yapılması planlanan operasyonla bu 60 kişinin gözaltına alınmasının amaçlandığı, 15 Temmuz akşamı yapılan darbe girişiminden sonra gözaltına alınan askerlerin içinde bu 60 kişinin de bulunduğu öğrenildi. İzmir’de 600 TSK personeli hakkında araştırma yapıldığı bilgisine ulaşıldı. (Habetürk)