BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Darbe olduğunda asılacak ilk isim

20 Eylül 2008'de tutuklanan Ergenekon sanığı Teğmen Mehmet Ali Çelebi hakkında inanılmaz iddialar.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Cep telefonuna Hizb-ut Tahrir üyesinin telefon rehberini polisin bilerek yerleştirdiği iddiasıyla gündeme gelen teğmen Çelebi'nin bilgisayarından çıkan klasörde, Başbakan Erdoğan asılacaklar listesinin en başında geliyor.

20 Eylül 2008’de tutuklanan Ergenekon sanığı Teğmen Mehmet Ali Çelebi hakkında inanılmaz suçlamalar. Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar, teğmen olayına farklı bir açıdan baktı. Teğmen Çelebi'ye yöneltiye suçlamaları ve örgütteki konumunu iddianameden yola çıkarak ayrıntılarıyla köşesine taşıdı. Doğan medyasının gündeme getirdiği 'telefon rehberi skandalının' iddianamede olmadığını hatırlatan Tayyar, tutukluluğunun rehber olayıyla ilgisi olmadığını yazdı.

KOD ADI MUHASEBECİ

"Teğmen Çelebi’nin Hizb-ut Tahrir üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan Kurtça Bektaş’la 25, Süleyman Solmaz’la 90 kez görüştüğü kayıtlarda mevcut" olduğunu yazan, Tayyar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kurtca'nın Bektaş savcılıktaki ifadesinde; Teğmen Çelebi’yi Süleyman Solmaz’ın yanında gördüğünü, kendisini “muhasebeci” olarak tanıttığını, burada tanışıp telefon numarasını aldığını anlatıyor."

O TEĞMEN İÇİN 'GELECEĞİN GENELKURMAYI' İFADESİ GEÇİYOR

Tayyar daha sonra iddianamede teğmen hakkında konuşan Ergenekon sanıkları Kemal Aydın ve Durmuş Ali Özoğlu arasındaki telefon görüşmesi kayıtlarına yer veriyor.

(...)Aydın: Benim Özel Kuvvetlerim, Hizb-ut Tahrir’in belgelerini falanı filanı topladı valla... Taksici şoförle (Süleyman Solmaz) konuşurken Hizb-ut Tahrirci olduğunu anladı, telefonunu aldı ondan o bizim çiroz... Ondan sonra o Noyan’la (Çalıkuşu) birlikte cumartesi Pazar kayda aldılar, resimlerini çektiler adamın...

Özoğlu: Mehmet Ali mi becerdi bu işi?

Aydın: He Mehmet Ali, ben sana söyliyim o çocuk valla geleceğin genelkurmayı...

Kemal Aydın da Neriman Aydın da ifadelerinde teğmenle ilişkilerini saklamıyorlar. Hatta bir telefon konuşmasında teğmen, Neriman Aydın’a “telefonuma virüs girdi düşman boş durmuyor” diyor."

"DEVLETİN ONURUNU KURTARMAK İÇİN BU ÜLKEDE ASILACAKLAR"

Teğmenin Ankara Yenimahalle adresindeki aramalarda ele geçirilen dokümanlara dikkat çeken Tayyar, iddianamede geçen dehşet verici bazı bölümleri aktardı:

"Mesela “Hakan Abi” isimli klasör içindeki “Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında kurulan 59. AKP Hükümetinin Portresi” başlıklı belgede “cemaatçi, tarikatçı, şeriatçı, Kürtçü, mason” şeklinde yapılmış fişlemeler var.

O belgelerden biri, Şener Eruygur’a hitaben yazılmış ve Neriman Aydın imzalı. Mektubun 5. sayfasında şöyle bir ifade yer alıyor: “Türk milletine gizli öncülüğünüz bunların defterlerini dürmemize yetecektir.”

Mektubun son bölümüne eklenen şu not da dikkat çekici: “Paşam size Ağustos 2003 ayında bahsettiğim Türk Ulusunu uyandırma hareketimize devam etmekteyiz ve son derece olumlu sonuçlar almaktayız. Bu harekette kararlıyız Paşam.”

“Yiğitlik” ibaresiyle başlayan el yazılı dokümanda ise şu ifadeler var: “Tayyip: Bu alçaklar bunu yapacak devletin onurunu kurtarmak için bu ülkede asılacaklar.”

“Tayyip” ismi okla işaretleniyor. Yani darbe olursa asılacakların en başında...

Başka söze gerek var mı? Her şey ortada..."