BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Darbe iddianamesine girmeyen sır esrarengiz binbaşı ne dedi?

15 Temmuz darbe girişimini MİT'e ihbar eden binbaşı O.K'nin ifadesi FETÖ iddianamesine alınmadı. Bu detayı bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, esrarengiz binbaşının ifadesini yazdı.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişimini MİT'e ihbar eden Binbaşı O.K'nin ifadesini bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, yazısına binbaşının ifadesini yayınlayan Yeni Şafak gazetesine teşekkür ederek başladı. 

Daha sonra esrarengiz binbaşı O.K'nin ifadesinden dikkat çeken detayları paylaşan Özkök, darbe gecesine ilişkin kilit nitelikteki ifadenin 'iddianameye koyulmadığını' yazdı. 

Özkök'ün yazısının detayları şöyle:

"YENİ Şafak gazetesine teşekkür ederim. Önce benim bir yanlışımı düzelttikleri için... Sonra da ödüllük bir gazetecilik yapıp, 15 Temmuz darbesi ile ilgili gizli kalmış çok önemli bir belgeyi ortaya çıkardıkları için.

Şimdi geleyim asıl meseleye...

Aylardır yazılan “esrarengiz Binbaşı H.A.” olayı giderek dallanıp budaklanıyor. Ben dahil, herkes adının baş harflerinin H.A. olduğunu zannediyordu, gerçek adının O.K. olduğu ortaya çıktı. Ben dahil herkes bu binbaşının hapiste olduğunu sanıyordu, MİT’te işe alındığı ortaya çıktı. Ben dahil herkes, ifadesinin alınmadığını sanıyordu, Yeni Şafak gazetesi ifadesinin alındığını ortaya çıkardı.

Sedat Ergin dün Hürriyet’te her gazeteciyi kıskandıracak bir araştırmacılıkla bu işin detaylarına indi. Ne yazık ki, dün sanıkları, göstericiler arasından geçirilerek mahkemeye getirilen bu davada bu gerçekleri göremeyeceksiniz.

Çünkü ‘esrarengiz binbaşı’nın ifadesi iddianameye konulmadı.

Şimdi gelin, 15 Temmuz günü saat 14.20’de MİT’e gelerek darbe ihbarı yapan, “eski FETÖ’cü”, “yeni MİT’çi” esrarengiz O.K.’nın ifadesinde neler söylediğine bir kere daha bakalım. 

ESRARENGİZ BİNBAŞI 'BU GECE ÇOK KAN DÖKÜLECEK' DEMİŞ

‘ESKİ FETÖ’cü’, “yeni MİT’çi” esrarengiz binbaşı O.K. ifadesinde diyor ki:

“MİT’te bana ne olacağını sordular, ben de ‘Büyük bir faaliyet olabileceğini, hatta darbe faaliyeti olabileceğini’ söyledim.”

“Çok kan akacak dediklerine göre, bu faaliyetin iyi niyetli bir faaliyet olmadığını söyledim.”

“Hatta kendilerine, YAŞ kararlarında FETÖ’cülere karşı büyük bir temizlik olabileceği sürekli yazılıyor. Bu nedenle YAŞ öncesinde bir darbe faaliyeti olabileceğini söyledim.”

İfade orada... Bulup çıkaran ben değilim.

İktidara en yakın gazetelerden biri olan Yeni Şafak’ın arşivinde duruyor.

Yani milli hafızamıza girdi.

Bakalım yargının hafızasına da girebilecek mi...

***YENİ ŞAFAK GAZETESİ'NİN YAYINLADIĞI BİNBAŞI O.K'NİN İFADESİNE İLİŞKİN HABERİ AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ.

İşte 15 Temmuz günü MİT'e giden binbaşının ifadesi