BIST 9.525
DOLAR 32,65
EURO 34,88
ALTIN 2.511,93
HABER /  GÜNCEL

Darbe girişimine ilişkin yeni iddianame! 74 asker...

15 Temmuz darbe girişiminde Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı'nı işgale giden askerlerle ilgili iddianame tamamlandı.

Abone ol

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığına girmeye çalışan şüphelilere ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 14'ü tutuklu, 74 asker hakkında hazırlanan iddianame, onaylanarak 23. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Orhan Aydın tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından onaylandı. 236 sayfadan oluşan iddianamede, biri binbaşı, ikisi yüzbaşı olmak üzere tutuklu 14 rütbelinin aralarında bulunduğu 74 şüpheli asker yer aldı. Tutuksuz olan 60 şüpheli askerin, er rütbesinde olduğu kaydedildi.

TÜM ŞÜPHELİLER HAKKINDA 3'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

İddianamede, tüm şüpheliler hakkında TCK'nın "Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar"ı düzenleyen 309, 311. ve 312. maddesi uyarınca ayrı ayrı üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

İddianamede, bir kısım şüpheliler hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, diğer bazı şüpheliler hakkında ise "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. İddianame, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından onaylanarak 23. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.