BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin favorisi Aliyev

Azerbaycan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İlhami Aliyev favori isim oldu.

Abone ol

"2013 yılının Ekim ayında Azerbaycan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mevcut devlet başkanı İlham Aliyev tüm yönlerde rakiplerini yenebilecek güçtedir. Yapılan anketler İlham Aliyev'in seçimlerin favorisi olacağını göstermiştir"

Azerbaycan "Reformçu Gençler" Birliği Başkanı Ferid Şahbazlı bu sözleri iki binden fazla gencin bulunduğu toplantıda dile getirdi.

Şahbazlı, "Azerbaycan Güney Kafkasya'nın lider devletine dönüşmüş ve bundan dolayı bazı uluslararası güçler ülkemizi gözden düşürmeye çalışıyor" dedi ve ekledi;

"Azerbaycan'ın dengeli ve bağımsız dış politika yürütmesi, ekonomik başarıları, dünya çapında siyasi ve kültürel tedbirlere ev sahipliği yapması bazı uluslararası çevreler tarafından kıskançlıkla karşılanıyor. Özellikle dünyanın önde gelen devletlerinde etki güçleri olan ermeni lobisi bu konuda etkinlik göstermektedir ve kendi adamları aracılığıyla Azerbaycan'ı karalamaya çalışıyor.

Ne yazık ki, belli maddi çıkarlar karşılığında bazı medya kuruluşları bu yıkıcı faaliyetlerine destek veriyor ve Azerbaycan hakkında gerçeklerden uzak, sahte bilgiler yayınlanmaktadır.

Biz Azerbaycanın aktif genclerinin temsilçileri olarak böyle yanlış bilgilerin kardeş ve çok sevdiğimiz Türkiye basınına da yansımasından derin üzüntü duyuyoruz. Unutulmamalıdır ki, İlham Aliyev Azerbaycan-Türkiye kardeşliğine çok büyük destek veren, Türk dünyasının birliğini arzulayan ve bu yönde sürekli çalışan siyasi liderden biridir!"

Bir kaç ay sonra seçim atmosferine girileceğini de hatırlatan Şahbazlı, Azerbaycan'a karşı siyasi saldırıların bu sebeple de yoğunlaştığını söyledi.