BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
YEREL SEÇİMLER 2019

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tunç Soyer için sert sözler: Adaylık icazetini Kandil'den almıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer'le ilgili, 'Bu aday CHP'nin adayı değildir. Bu kişi bizatihi Kılıçdaroğlu'nun kendi adayıdır. Adaylık icazetini Kandil'den almıştır' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Gündoğdu Meydanı'ndaki AK Parti - MHP ortak mitinginde konuştu. CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, "İzmir için dişe dokunur tek bir hizmeti olmayanlar bu şehri yıllarca belli korkular üzerinden istismar ettiler. Bu seçimlerde İzmir'e bir büyükşehir belediye başkanı adayı gösterdiler, bu aday CHP'nin adayı değildir. Bu kişi bizatihi Kılıçdaroğlu'nun kendi adayıdır. Adaylık icazetini Kandil'den almıştır" ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları; 

Bu seçimlerde İzmir'e bir büyükşehir belediye başkanı adayı gösterdiler, bu aday CHP'nin adayı değildir. Bu kişi bizatihi Kılıçdaroğlu'nun kendi adayıdır. Her yönüyle örtüşüyor. Yalansa yalan, iftiraysa iftira. Adaylık icazetini Kandil'den almıştır. Bu adayın İzmir'e hizmet etmek gibi derdi yok. CHP'nin Buca adayını son anda değiştirmesinin sebebi de İzmir'e sadece rant anlayışıyla yaklaşıyor olması. İzmirlileri umursamıyorlar. Amaçları belediye yönetimini bölücü örgüte teslim etmek. Bölücü örgütün emrindeki partinin eş başkanı bu gerçeği zaten açıkca itiraf etti. 

"Kimin Kimi Desteklediği Belli Değil"
Bölücü terör kontenjanından İzmir'de de çok isim var. Geçmişte İzmir'deki her seçimde aday gösteren parti 31 Mart'ta niye listelerde görünmüyor. Bu seçimde CHP adına yarışıyorlar. İzmir'de ve diğer pek çok yerde kimin kimi desteklediği belli olmayan bir ittifaktan ülkeye hayır gelir mi? 
"İstanbul-İzmir Otoyolu Projesini Bu Yıl Bitiriyoruz"

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek otoyolu projesini bu yıl bitiriyoruz.  AKhisar-İzmir arası mevcut yolla 1,5 saat sürerken, otoyolun devreye girmesiyle 50 dakikaya inecek. 

"Niye Hristiyan Terörist Demiyorlar"

Yeni Zelanda'daki teröristin saldırısını tüm dünya liderleri İslam'a ve Müslüman'a saldırı olarak nitelendiriyorlar. Bu bir Hristiyan teröristtir diyemiyorlar. Niye bunu söyleyemiyorsunuz? Bir tek Kılıçdaroğlu ve Yeni Zelanda'daki sapkın bir siyasetçi bunun sorumluluğunu İslam'a yüklemeye kalkıyor. Bay Kemal, İslam dünyasından kaynaklanan bir terör diyor. Bu ifadeyi nasıl kullanırsın? Niye Hristiyan dünyasından demiyorsun.  

"AB Bu Kararı Alsa Hayırlı Olur Ama Almazlar"

Avrupa Parlementosu tamamı bölücü, ülkemize saldırıyor. Ey Avrupa Parlamentosu Türkiye'nin müzakerelerini durduralım diyorsun. Hadi aldığın kararların kıymeti harbiyesi yok. AB böyle bir karar alsa ne kadar hayırlı olur. Biz de bu kararınızı bekliyoruz. Alamazlar. Bu konuda tüm sözler 31 Mart'a saklı. 

Sitene Ekle