BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir ilk!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üç ülkeyi kapsayan 5 günlük Güney Amerika gezisinde zırhlı makam aracının askeri kargo uçağıyla Şili'ye götürüldüğü ortaya çıktı.

Abone ol

Güney Amerika gezisine çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı koruma terbirleri kapsamında zırhlı makam aracı askeri kargo uçağıyla Şili'ye götürüldü.

Araç, gezinin diğer durakları Peru ve Ekvador'a da götürülecek.

OBAMA VE PUTİN DE AYNISINI YAPIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurtdışında dünyanın önemli liderleri gibi korunuyor. ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yurtdışı gezilerine makam aracını götürme uygulaması Erdoğan için de başlatıldı. Yeni uygulama Erdoğan'ın güvenliğine yönelik yeni ve önemli değişikliklere gidildiğinin göstergesi oldu.



Milliyet'in haberine göre; Erdoğan'ın üç ülkeyi kapsayan 5 günlük Güney Amerika gezisinde kullanılan makam aracının askeri kargo uçağıyla Şili'ye götürüldüğü ortaya çıktı. Kayseri Hava Üssü'nde görevli askerler Senegal ve Brezilya'da mola vererek 3 gün süren yolculuk sonunda Şili'nin başkenti Santiago'ya ulaşmış. Erdoğan ve heyetini taşıyan özel uçak TUR ise Senegal'de mola vererek yaklaşık 19 saatte Şili'ye ulaşmıştı.

Şili Büyükelçisi Naciye Gökçen Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a brifing verdi. Erdoğan, Türkiye'den götürülen zırhlı makam aracını kullandı.

ZİKA TEDBİRLERİ

Erdoğan'ın makam aracının Türkiye'den götürülmesi yönteminin bundan sonra da bazı dış gezilerde uygulanacağı belirtiliyor.



Brezilya'da başlayan ve Güney Amerika'da görülen 'zika' salgınına yönelik de Erdoğan'ın uçağında özel tedbirler alındığını öğreniyorum. Heyet sivrisineklere karşı uyarılmış ve tedbir olarak da sivrisinek kovucu sıvılar dağıtılmış.

ŞİLİ'DE KADIN BÜYÜKELÇİ

Güney Amerika'da birçok ülkede Türk büyükelçiliği var. Şili'deki büyükelçimiz Naciye Gökçen Kaya. 1986'da Dışişleri Bakanlığı'nda göreve başlayan Kaya, Cenevre gibi Avrupa şehirlerinde değişik görevlerde bulunduktan sonra Pakistan'ın başkenti İslamabad Büyükelçiliği'nde üçüncü ve ikinci katiplik görevlerinde bulundu. Şili'ye 2013'te büyükelçi olarak atandı.

Santiago Büyükelçisi Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ülkeyle ilgili kapsamlı bir brifing verdi.