BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,15
ALTIN 2.325,29
POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Tüm terör örgütleriyle mücadeleye kararlıyız.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da, Amerikan-Türk Konseyi'nde konuşma yaptı. Erdoğan, '(Suriye'de) Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri'nin çekileceği alanlarda terörle mücadele sorumluluğunu devralmaya hazırdır.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan-Türk Konseyi Üyeleri kabulünde yaptığı açıklamada Türkiye-ABD ilişkilerine değinerek tüm sıkıntıların atlatıldığına vurgu yaptı. Erdoğan ayrıca Suriye'de ABD'nin çekileceği alanlarda Türkiye olarak sorumluluk almaya da hazır olduklarını ifade etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Ticaret Odası ve Amerikan Türk Konseyi Üyelerini Kabul programında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Türkiye-ABD ilişkileri) Tüm sıkıntıları, sınamaları, direnç testlerini başarıyla atlattık." dedi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye ve ABD arasında ortak çıkarlara dayalı, güçlü, kapsamlı ve stratejik bir müttefiklik ilişkisi vardır. İlişkilerimizde zaman zaman görüş ayrılıklarına dayalı iniş çıkışlar yaşasak da ortaklığımız pek çok zorluğun üstesinden gelmiştir. Trump'ın özellikle Suriye bağlamında aldığı son inisiyatif Türk-Amerikan ilişkilerini baltalamaya çalışanların planlarını boşa çıkarmıştır. Yalnızca ülkemize yönelik olarak uygulamaya konulan, çelik ihracatımıza dair 2 kat artırılmış gümrük vergisinin kaldırılmasını bekliyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Suriye'de) Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri'nin çekileceği alanlarda terörle mücadele sorumluluğunu devralmaya hazırdır." ifadelerini kullandı.

Sitene Ekle