BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.442,40
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki lider Suriye konusunu görüştü.

Abone ol

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İranlı mevkidaşı ile telefon görüşmesi yaptı. İki lider Suriye konusunu görüştü. Dün de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı ile Suriye meselesini konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ruhani ile telefon görüşmesinde, Suriye meselesindeki son gelişmelere ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

Erdoğan ve Ruhani, Türkiye ile İran arasında terörle mücadele ve güvenlik konularında işbirliğinin artmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

"TÜRKİYE VE İRAN'IN DESTEĞİYLE MESAFE ALINMASI MÜSBET BİR GELİŞME"

Erdoğan'ın Ruhani ile telefon görüşmesinde Rusya'nın başlattığı Soçi Kongresi'nde Türkiye ve İran'ın desteğiyle mesafe katedilmesinin müspet bir gelişme olduğu vurgulandı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinde, "Türkiye ve İran arasındaki ilişkilerin tüm alanlarda stratejik düzeye yükseltilmesine inandığını" ifade etti.

İki liderin bugün gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Ruhani, bölgesel ve uluslararası konularda iki ülkenin tutumunun birbirine çok yakın olduğunu belirterek, "Bölgedeki bazı meseleler; İran, Türkiye ve diğer İslam ülkelerinin çıkarlarını tehdit ediyor. Ortak siyasi istişareler ve işbirliğimiz devam etmelidir" diye konuştu.

ULUSAL PARA

İkili ekonomik ilişkilerin daha da gelişmesi için İran'ın hazır olduğunu söyleyen Ruhani, ulusal para birimi kullanımı sürecinin hızlanmasının ekonomik ilişkilerin hız kazanmasında etkili olacağını kaydetti.