BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.503,14
POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazanan Türkiye olmuştur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin beklediği balkon konuşmasında 24 Haziran'ın asıl kazananının Türkiye ve Türk milleti olduğunu söyledi. Erdoğan, sonuçlar için MHP liderine teşekkür ederken Muhsin Yazıcıoğlu'nu da unutmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YSK'nın resmi olmayan seçim sonuçlarını açıklamasının ardından AK Parti Genel Merkezi'nde kendisini bekleyen partililere seslendi. Bu seçimin galibi demokrasidir, milli iradedir." diyen Erdoğan, "Gece gündüz çalışacağız. Türkiye bir demokrasi imtihanını daha tüm dünyaya örnek olacak şekilde geride bırakmıştır." ifadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan, Huber Köşkü'ndeki konuşmasının ardından Ankara'ya hareket etti. AK Parti Genel Merkezi'nde geleneksel balkon konuşmasını yapan Erdoğan, en yakın rakibine yüzde 22'lik bir fark attığını söyleyerek, seçmenlere teşekkür etti. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

“Aslında biraz daha erken saatlerde sizlerle birlikte olacaktım. Ancak İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Konutunda yaşanan elim bir kazada küçük bir evladımız yaralanma geçirdi. Onu hem hastanede ameliyata girinceye kadar doktorlarla hasbihal ettim. Ondan sonra izinlerini alarak Ankara’ya geldik. Gereken müdahaleler yapılıyor.

"İHANET ÇETELERİNE KARŞI KOYDUK" Sizler 3 Kasım 2002 Kasım seçimlerinde yanımızdaydınız bizi iktidara taşıdınız. Bu şarkı burada bitmez dediniz. Vesayete karşı hep birlikte mücadele ettik. Ülkemize hep birlikte çağ atlattık. Sizler Gezi olaylarında 17-25 Aralık emniyet, yargı darbe girişiminde, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yanımızdaydınız. Vandallara ve ihanet çetelerine hep birlikte karşı koyduk. Sizler 2015 seçimlerinde özellikle 1 Kasım’da yanımızdaydınız. Ellerini ovuşturarak Türkiye’nin diz çökmesini bekleyenlere derslerini hep birlikte verdik. Sizler 15 Temmuz darbe girişiminde buradaydınız. Velhasıl nerede bir darbeci varsa hepsinin karşısında oldunuz.

"SEÇİMİN GALİBİ DEMOKRASİ" FETÖ ihanet çetesine ve onlarla beraber hareket edenlere sokakları hep birlikte dar ettik. Ülkemizi, bayrağımızı, ezanımızı, özgürlüğümüzü, namusumuzu darbecilerin pençesinden hep birlikte kurtardık. Nereye kaçtılar Amerika’ya. Şimdi ölçüye bakıyorum Amerika’daki oylara bakıyorum. Oradaki oylarda oradan ana muhalefete bayağı oy gelmiş. Halep oradaysa arşın sandıkta.

Sitene Ekle