BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan kampanya startını verdi

Beştepe'de turizmcileri ağırlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışında yaşayan vatandaşlara çağrıda bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde turizmcilere hitap etti. Erdoğan, yurtdışında yaşayan vatandaşlara, düğün, nişan gibi organizasyonları Türkiye'de yapma çağrısında bulundu ve "Komşunu Al Gel" kampanyası başlattıklarını söyledi.

Erdoğan, "Bakanlığımız bizzat benim himayemde sektörle iş birliği içinde bir kampanya başlatıyoruz. Buradan turizmcilere, yerli ve yabancı turistlere seslenmek istiyorum.Baba ocağına gelen bu vatandaşlarımız izinlerinin bir haftasını turizme ayırmalıdır. Vatandaşlarımızdan yaşadıkları ülkelerdeki dostlarını da ülkemize davet etmelerini istiyorum. Bu sebeple yurt dışındaki vatandaşlarımız için komşunu al gel kampanyasını başlatıyoruz. Bu seferberliği el birliği içinde dalga dalga büyütmeliyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

Devletin turizm sektörünü desteklemesi için çok önemli sebepleri var.  Ekonomide ilk 10'a girmeyi hedeflerken turizmde ilk 3 içinde yer almak için gayret ediyoruz. Turizmde etki alanını çeşitlendirince turist sayısı ciddi oranda arttı. Hizmet kalitemizi, ürün çeşitliliğimizi, kültürel birikimimizi etkili bir şekilde kullanınca 2023 hedefimiz 86 milyar dolarlık hedefimize ulaşacağımıza ben inanıyorum.

BENİM HİMAYEMDE BAŞLAYACAK

Elbette bu imkanları değerlendirmenin yolu kampanyalar düzenlemekten geçiyor. İlk etapta turist sayısını 8 milyona çıkararak bu işe başlamalıyız.

Bakanlığımız bizzat benim himayemde sektörle iş birliği içinde bir kampanya başlatıyoruz. Buradan turizmcilere, yerli ve yabancı turistlere seslenmek istiyorum.

Türkiye en güzel denizlerin, dağların, ırmakların, güneşin, yemeklerin, meyvelerin, en sıcak gülümsemelerin yer yüzünde yaşanacak en güzel zamanlara sahip ülkedir. Bunu başka yerlerde göremezsiniz. Herkese hitap edecek olağanüstü zenginliklerin ülkesidir ülkem.

KOMŞUNU AL GEL KAMPANYASINI BAŞLATIYORUZ

Yurt dışında 5 milyon vatandaşımzı var. Bu vatandaşlarımız içinde ülkesi ile bağlantıları halen devam eden 3 buçuk milyon vatandaşımız var. 

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı aileleriyle birlikte ülkemizde tatil yapmaya davet ediyorum. Baba ocağına gelen bu vatandaşlarımız izinlerinin bir haftasını turizme ayırmalıdır.

Vatandaşlarımızdan yaşadıkları ülkelerdeki dostlarını da ülkemize davet etmelerini istiyorum. Bu sebeple yurt dışındaki vatandaşlarımız için komşunu al gel kampanyasını başlatıyoruz. Bu seferberliği el birliği içinde dalga dalga büyütmeliyiz. Yanında komşusunu, eşini getiren vatandaşlarımızdan bir isteğimiz daha var.

Düğün, nişan, sünnet gibi özel törenlerini ülkemizde yapmalarını bekliyorum. Elbette doğduğun yer kadar doyduğun yerde önemlidir ama bizim memleketimiz önemlidir.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız 50 bin düğün yapıyor. Bunları ülkemizde yapmalıyız. Bu hassasiyeti gösterin. Gelin bütün düğün, dernek ne ise burada yapalım.

BİR BAŞKA ÇAĞRI DA ÜLKEMİZDE ÇALIŞAN YABANCILARA

 Bir başka önemli çağrımız, ülkemizde çalışan yabancılaradır. İşiniz de burada tatiliniz de burada olsun. Ülkemizdeki 50 bin yabancı sermayeli şirkette çalışanlar için yeni ve cazip imkanlar sunuluyor.