BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.419,76
GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, down sendromlu Filistinli genci kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail askerleri tarafından gözaltına alınıp serbest bırakılan down sendromlu Filistinli Muhammed et-Tavil ve ailesini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail askerleri tarafından gözaltına alınıp serbest bırakılan ve psikolojik destek için Türkiye'ye getirilen down sendromlu Filistinli Muhammed et-Tavil ve ailesini kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde down sendromlu Filistinli Muhammed et-Tavil, annesi Vecihe ve babası Halil İbrahim et-Tavil'i konuk eden Erdoğan, Filistinli aileyle bir süre sohbet etti. Daha sonra, kabul sırasında Muhammed et-Tavil ile Rabia işareti yaparken çekilen fotoğrafı Twitter'dan paylaşan Erdoğan, paylaşımında, "Kudüslü Muhammed kardeşim ile dünyaya mesajımız şudur, Kudüs kırmızı çizgimizdir." ifadesine yer verdi. ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık'ta Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan kararını açıklamasının ardından, Filistinliler, başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere Batı Şeria ve Gazze sınırında protesto gösterileri düzenlemiş, İsrail güçlerinin müdahalesinde yüzlercesi yaralanmıştı.

Sitene Ekle