BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,75
ALTIN 2.419,96
YEREL SEÇİMLER 2019

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlara dersi büyük vermek lazım

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın Ankara mitinginde CHP Ankara adayı Mansur Yavaş'a tepki göstererek, 'Bu adam Ankara'nın başına gelirse ne tür sahte senetler düzenleyeceğini düşünün. Onun için bunlara dersi büyük vermek lazım.' dedi.

AK Parti ile MHP Cumhur İttifakı'nın ikinci ortak mitingini bugün Ankara'da yaptı. Atatürk Kültür Merkezi Hipodrom Alanı'nda düzenlenen mitinge yoğun ilgi vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emniyet yetkililerine dayanarak katılımın 450 bin olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte sahneye çıkarak seçmeni selamladı. İlk olarak Özhaseki, ardından Bahçeli ve son olarak Erdoğan kürsüye çıktı. HDP'yi ön plana çıkaran Erdoğan, Mansur Yavaş'ın sahte senet olayına değindi. Kılıçdaroğlu'nun "17 yıldır ne yaptınız" eleştirisine Erdoğan, yapılan hizmetleri gösteren videoları izlettirerek yanıt verdi. MHP lideri Bahçeli ise beka vurgusu yaptı, "31 Mart uçurumdan önce son çıkış" ifadelerini kullandı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

Emniyetin verdiği rakamı söylüyorum 450 bin

"Sordum şu sıralar hipodromda ne kadar insan var dedim; Emniyetin verdiği rakamı söylüyorum; 450 bin... Ankara biz 31 Mart'a hazırız diyor. 31 Mart, sandıklarda hesaplaşma değil, geleceğimizi tayin etme yeri haline dönüşecektir.

Sandıklara sahip çıkacağız. Tüm sandık görevlileri sandıklara sahip çıkacağız. 31 Mart sandıklarda hesaplaşma değil geleceğimizi tayin etme yerine dönüşecektir. 31 Mart'ta dünyanın öteki ucundan bizi tehdit edenlere mesaj vereceğiz.

Ültimatom peşinen verildi

Hergün bölücü terör örgütünün temsilcisi olan partinin lideri Ankara'yı alacağız diye posta koyuyor. Hergün dozu artan küstahlıklara CHP'den bir tepki gördünüz mü? İttifakın diğer ortaklarından bir itiraz duydunuz mu? İtiraz edemezler seslerini dahi çıkaramazlar. Bunlara bizim oyumuzla seçildiğinizi bileceksiniz denilerek ültimatom peşinen verildi.

Sahte senet tepkisi

(Mansur Yavaş) bu adam Ankara'nın başına gelirse ne tür sahte senetler düzenleyeceğini düşünün. Onun için bunlara dersi büyük vermek lazım.

Önümüzdeki dönemde savunma sanayisinde özgün tasarımlarla ve ileri teknolojiyle Türkiye'yi küresel bir oyuncu haline getireceğiz.

Ankapark'a 360 bin kişi ziyaretçi

Ankara'ya son 17 yılda 120 katrilyon liralık yatırım yaptı. Yükselen bir Türkiye var. Dünya bizi neden kıskanıyor, bundan dolayı. Ankapark'ın açılışını yaptık. 31 Mart akşamına kadar ücretsiz. Aldığım rakama göre şu ana kadar 360 bin kişi ziyaret etti. 

Etlik şehir hastanesi yıl sonu açılıyor

İmar barışı ile 447 bin başkentlinin sıkıntısını çözdük. Ankara'yı hızlı trenle tanıştırdık. Ankara-İzmir hızlı tren projesinin yapımı sürüyor. Etlik Şehir Hastanesi yıl sonunda hizmete açılacak. Ankara'daki yatırımcılarımıza son 17 yılda 45.5 katrilyon liralık teşvik sağladık.

İş bilenin kılıç kuşananın

Sayın Özhaseki 5 yıl Kayseri'nin belediye başkanlığını yaptı. İstanbul'da da aynı şekilde rastgele birilerini değil başarılı bir dava arkadaşımı yıllarca Ulaştırma Bakanlığı yapan, Meclis Başkanı olan Binali Yıldırım kardeşimizi de İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı yaptık. İş bilenin kılıç kuşananın.

Kılıçdaroğlu'na baraj yanıtı

Bay Kemal'in yalanları bitmiyor. Hatay'a 6 tane baraj yaptığımızı söyledik. Belediye başkanımıza sordum 'baraj yok dedi' diyor. Bu adam sabah akşam yalan hayatı bu. Kardeşlerim gelin hem Hatay'ı kurtaralım hem CHP'ye gönül verenleri bu yalancıdan kurtaralım. Önümüzdeki dönemde adayımız Mehmet Özhaseki'nin çok önemli projeleri var. Ankara'ya bir kültür rotası kazandırıyoruz.

Telafisi mümkün değildir

Sahte senetlerle meydanda dolaşan bu şahıstan Ankara'ya asla bir bela vermeyelim. Bazı işler vardır ki yanlış tercihte bulunulduğunda, telafisi ya mümkün değildir ya da çok uzun zaman alır. Seçimler de böyle. Sandıkta atılacak yanlış bir adımın telafisi bir şehrin bir ülkenin sadece 5 yıllık bir dönemine değil çok daha uzun bir zamanına mal olur."

Sitene Ekle