BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.407,89
GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Avrupa Birliği Komisyonunun ateşkes çağrısı yapabilmesi için daha kaç çocuk ölmelidir"

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırına ilişkin açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa Birliği Komisyonunun ateşkes çağrısı yapabilmesi için daha kaç çocuk ölmelidir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 8. Aile Şurası'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarına ilişkin, şunları kaydetti:

"Gazze'ye yönelik saldırılar, kendini savunma sınırını çoktan aşmış, açık bir zulme, mezalime, katliama ve barbarlığa dönüşmüştür. İşin üzücü yanı, medeni geçinen gayri medenilerin bu vahşeti sadece seyretmesidir.

Küresel vicdanın harekete geçmesi gereken diğer alan Gazze'dir.  Gazze'ye bakıp da tepkisiz kalmak mümkün mü? Hiçbir eylem böyle bir vahşeti meşru kılmaz. İşin üzücü yanı medeni geçinen gayrimedenilerin sadece seyretmesidir. AB komisyonu henüz ateşkes çağrısı yapamayız, diyor. Daha ne kadar çocuk ölmesi lazım. Hesabınız ne sizin. Bir açıklayın bilelim ateşkes ne zaman yapılır. 40 yıldır siyasetin içindeyim ama hiçbir zaman sizin gibi bu vahşetlere seyirci kalmadık.

Sitene Ekle