BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

'Cumhurbaşkanı benim ikinci babam'

Cumhurbaşkanı Gül, Barut ailesi için umut oldu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, cezaevinde yatan kanser hastası Muhlis Barut'un durumunun araştırılması talimatını vermesi, mahkumun son günlerini evde geçirmesini isteyen ailesi için umut oldu. sevindirdi. Babasını görmek için Metris Cezaevi’ne gelen Gönül Barut, “Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kendisi benim ikinci babamdır. Allah ona da acil şifalar versin” dedi.

Cezaevinde bulunan kanser hastası Muhlis Barut'un ailesinin "Vedalaşma hakkı tanıyın, son günlerini evinde geçirsin" çığlığını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gördüğü sırada duydu. Barut’un durumunun araştırılmasını isteyen Gül, aile için de umut oldu. Muhlis Barut’un kızı Gönül Barut, Metris Cezaevi’nde kalan babası ile görüşmek üzere sabah saatlerinde İstanbul’a geldi.

Metris Cezaevi önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Barut, “İzmir’den İstanbul’a babamı görmeye geldim. Babamın durumu geçen hafta çok ağırdı, morarmıştı, şişmeler oluşmuştu, resmen ölüme terk edilmişti. Sayın Cumhurbaşkanına yalvarıyorum ne olursunuz elinizden ne geliyorsa bize yardımcı olun. Çünkü babam ölüme terk edilmiş, gün sayıyor. Son günlerine bari aramızda geçirsin” dedi.

Babasının zaman zaman hastaneye götürüldüğünü ve vücudundan sıvı alındığını belirten Barut, tüm girişimlerine rağmen hastanede yatarak tedavi görmesini sağlayamadığını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e girişimlerinden dolayı teşekkür eden Barut, “Kendisi ya da sekreteri ile şimdiye kadar görüşmedim. Ancak medyadan babamın durumunu araştırdığını öğrendim. Çok teşekkürler. Allah ona da acil şifalar versin. Zaten ikinci babam cumhurbaşkanıdır. Bana yardımcı oluyor. Allah ondan razı olsun. Şu an nasıl girişimler yapılıyor bilmiyorum” ifadelerini kullandı.