BIST 9.149
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

Cumaları okunacak dualar ve vakitleri fotoğraflı cuma mesajları

Cuma günleri okunacak duaları ve sevdiklerinize göndereceğiniz hadisli fotoğraflı cuma mesajlarını internethaber.com sizin için derledi. Cuma günü değerli vakitleri dua ederek geçirmek isteyenler için detaylar haberimizde.

Abone ol

Cuma duaları, en anlamlı cuma günü mesajları ve hadisli cuma resimleri sizler için biraraya getrdik. Müslümanlar için önemli bir gün olan cuma gününde siz de sevdiklerine cuma mesajları, resimli cuma mesajları ve cuma hadisleri yollayabilirsiniz.

ANLAMLI CUMA MESAJLARI RESİMLİ CUMA MESAJLARI

Cumaları okunacak dualar hadisli ve fotoğraflı cuma mesajları                 Cuma dualarını en anlamılı cuma mesajlarını ve resimli cuma hadislerini internethaber sizler için derledi.

Haberimizde en güzel cuma mesajlarını ve resimli cuma mesajlarını ve dualarını bulabilirsiniz. Resimli cuma mesajları ve dualarını facebook ve instagram hesaplarımızdan da paylaşabilirsiniz.

ALLAH’lM! Ruhumu Daraltma, Kalbimi Karartma, Darda koyup Aratma, Hak yolundan Saptırma, Beni SENDEN Başkasına YALVARTMA.. 

Cuma mesajları en anlamlı sözler dualı fotoğraflarla

Hayırlı Nur’lu Cuma‘lar. Önce yollar uzanır hakka yürümek için, tomurcuklar güller açar onu görmek için, dua eden biri var senin için. sende dua et ALLAH için. cumanız mübarek olsun.

cuma mesajları resimli

Öyle bir dua et ki; günahın tövbenin büyüklüğünden ağlasın…Şeytandan yaradana sığınki sefsin seni değil; sen nefsini yakasın. Hayırlı Cumalar.

cuma duaları

Ey Rabbim! Gözlerimden sevgiyle bakan ışıkları eksik etme, hayırları görmeyi ve her yaratılanı senden dolayı sevmeyi nasip et! Amin. Hayırlı Cumalar.

cuma günü mesajları

YÜCE RAB’BİM..! Omuzumuzda onca GÜNAH yüküyle, sana açtık ELLERİMİZİ..! Derinden bir OF değil, yürekten bir AF diliyoruz..! -Hayırlı Nurlu Cumalar.

en anlamlı ve güzel cuma mesajları

Bir dua gönderiyorum hepinize, sağlık, mutluluk, huzur olsun, sevdikleriniz yanınızda, dünyanız barış dolsun, Allah’ın selamı üzerinize olsun hayırlı cumalar dilerim.

cuma sözleri

Bildirdiğin ve gizlediğin tüm isimlerini ve Kur’an-ı Kerim’i, kalbimizin baharı, gönlümüzün nuru, sıkıntımızın ilacı yap Hayırlı Cumalar.

cuma günü dualı mesajları

Bütün kapıların anahtarlarını kendinde bulunduran Allah’ım. Hakkımızda en hayırlı kapıyı aç. Hayırlı cumalar dilerim.

Cennet bahçelerinin gülleri yüzüne, bülbüllerin nağmeleri diline, Allah sevgisi gönlüne, bu güzel günün bereketi üzerine olsun. Hayırlı nurlu cumalar.

Ya Rabbi! Her Yerde Haddini Bilen, Gönül Aynasını Silen, Mahşerde Beraat Edip Yüzü Gülen Kullarından Eyle Bizleri..!! (Amin) Hayırlı Nurlu Cumalar…

Bir dua gönderiyorum hepinize sağlık, mutluluk, huzur olsun. Sevdikleriniz yanınızda dünyanız barış dolu olsun. Allah’ın selamı üzerinize olsun. Hayırlı cumalar dilerim.

Yüce Allah mübarek Cuma-ı şerif hürmetine hayatın şereflisini, rızkın bereketlisini, vücudun sıhhatlisini, ahlakın faziletlisini, evladın edeplisini nasip ve müesser eylesin.Hayırlı Cumalar…

Allah’ım; bizleri rahmetinin o engin lütfuyla bağışla, bize merhamet et. Bize hidayet ver ve sırat-ı müstakimden ayırma. Hayırlı Cumalar…

İslam aleminin mübarek Cuma Günü geldi. Cuma Günü'nü ibadetle geçirmek isteyenler için cuma dualarını derledik. Peki Cuma günü hangi dualarokunur ve cuma dualarının anlamları nelerdir? En güzel cuma mesajları nelerdir? Cuma günü İslam'daki 5 kutsal andan biridir ve Cuma günü okunacak dualarla ibadet edenler İmam-ı Gazali’ye göre Allah evliyaları sınıfına katılır. 

Peki cuma günü hangi dualar okunmalı bunun vakti nedir? İmam Gazali'ye göre Cuma günü bin kere Ya Allah diyenler evliyalar sınıfına dahil olur. Yine Cuma günü namazdan önce yüz defa “Ya Allah, Ya Hu” diyen kimsenin hayırlı dileği gerçekleşir.

CUMA GÜNÜ OKUNACAK DUALAR VE VAKİTLERİ

Cuma günü ikindi namazı ile güneş batmasına kadar olan zaman diliminde dua edilmesi tavsiye ediliyor. Cuma günü okunması gereken dua ise şöyle;

-”La ilahe illa ente ya hannanü ya mennanü ya bedias semavati vel erdi ya zel celali vel ikram”

Cuma günü akşam ezanına 45 dakika kala “Ya Meliki Muktedir sin Allah’ım bana yardım et” ismini (100) defa tekrarlayıp sonrada dileğini söyleyen kişi sıkıntıdan kurtulur ve derdine derman bulur. 
cuma-günü-namazi.jpg
Cuma namazından sonra işe şu dua okunmalıdır;

-Allahümme yâ ganiyyü, yâ hamîdü, yâ mübdiü, yâ mu’îdü, yâ rahîmü, yâ vedûd. Eğninî bihalâlike an harâmike ve bifadlike ammen sivâke. 

Manası : Ey Ganî, Hamîd, Mübdi, mu’îd, Rahîm, Vedûd olan Allahım. Beni halâl ettiklerinle iktifâ ettir, haramlara düşürme. Fadlınla, ihsân ederek beni Senden başkasına muhtâc etme! demektir.

Bu duaya edenleri Allahü teâlâ başkalarına muhtaç etmez ve ummadığı yerden rızıklandırır. 

HAZRETİ ÖMER'İN DUASI

Abdullah bin Ömer buyurdu ki: Hâceti olan bir kimse çarşamba, Perşembe ve Cum’a günleri oruç tutsun. Cuma günü temizlenip namaza gitsin. Az veya çok sadaka versin. Namazdan sonra şu düâyı okursa Allahü teâlâ’nın izni ile düâsı kabûl olur.

-Allahümme innî es’elüke bismike bismillâhirrahmânirrahîm. Ellezî lâ ilâhe illâ hû. Âlimül ğaybi veşşehâdeti hüverrahmânürrahîm. Ve es’elüke bismike bismillâhirrahmânirrahîm. Ellezî lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Ellezî meleet azametühüsse-mâvâti vel arde. Ve es’elüke bismike bismillâhirrahmânirrahîm. Ellezî lâ ilâhe illâ hüve ve anet lehül vücûhü ve haşe’at lehül ebsâru ve veciletil kulûbü min haşyetihi en tusalliye alâ Muhammedin ve en tu’tînî hâcetî.

cuma-namazi-dualari.jpg

HASTALIĞA ŞİFA BULMAK İÇİN

Cumâ günü namazdan önce abdestli, elbisesi temiz ve kalbinden dünyâ düşüncelerini çıkarmış olarak iki yüz kerre “Yâ Allahü el-mahmûdü fî fiâlihi” derse, Allahü teâlâ onun hastalığına şifâ verir. 

CUMA GÜNÜNÜN HİKMETİ
Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:

*Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla aydınlanır. İki Cuma arasında işlediği günahlar da affolur. [Tergib]

* Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur. [Dare Kutni]

* Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk ihsan edilir. [Taberani]

* Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahları affedilir. [İsfehani]

* Cuma günü gusledenin günahları affolur. [Taberani]

* Cuma günü sabah namazından önce Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh, okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa günahları affolur. [İbni Sünni]

* Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahü teâlâ, bir hafta, kazadan, beladan, kötü işlerden korur.

cuma mesajları en güzel cuma mesajları.jpg
* Cuma gecesi iki rekat namaz kılıp, her rekatta bir Fatiha, bir Ayet-el Kürsi, 15 İhlas okuyup selam verdikten sonra bana bin salevat okuyan, beni rüyada görür.”

*“Cuma günü sabah namazından önce, "Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh" okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa günahları affolur.”

*Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahü teâlâ, bir hafta, kazadan, belâdan, kötü işlerden korur.”

* “Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur.”

* “Kim Âl-i İmrân sûresini cuma günü okursa, güneş batıncaya kadar ona Allahü teâlâ rahmet, melekler de istigfâr ederler.”

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

Cuma namazı Müslüman erkeklere açıkça yapılması emredilmiş ibadetler arasında gelmektedir. 

Peki cuma namazı kaç rekat kılınır? Cuma namazı nasıl kılınır, hangi sureler okunur? 

Cuma namazının 4 rekatı ilk sünnet, 2 rekatı farz, 4 rekatı da son sünnet olarak kılınır. Cuma namazı sünnet ve farz kılınışlarınız haberimizdeki videodan izleyerek öğrenebilirsiniz. 

İşte cuma namazı kılınışının detayları...

CUMA NAMAZI FARZI NASIL KILINIR, KAÇ REKATTIR?

Önce niyet edelir.

"Niyet ettim Allah rızası için Cuma namazının iki rekat farzını kılmaya. Uydum imama "Tekbir getirerek "Allahu Ekber" diyerek namaza başlanır. 

Eller bağlandıktan sonra sessizce "Sübhaneke" okunur.

Sonra ayakta birşey okumadan imamı dinlenir, sonra "Allahu Ekber" diyerek rükûya gidilir.

Rükûda üç defa "Sübhâne Râbbiye'l-Azim" dedikten sonra doğrulunur.

Doğrulurken "Semi Allahu li-men hamideh" denir. 

Tam doğrulunca da "Rabbenâ leke'l hamd" dedikten sonra "Allahu Ekber" deyip yeniden secdeye gidilir. 

Secdede üç defa: "Sübhâne rabbiyel-a 'lâ" diyerek, "Allahu Ekber" der ve oturulur.

Tekrar...

"Allahu Ekber" deyip secdeye gidilir.
Secdede üç defa: "Sübhâne rabbiyel-a 'lâ" denir.

"Secdeden "Allahu Ekber" deyip ayağa kalkarız, böylece ikinci rekat başlanmış olur.

Ayağa kalkınca elleri bağlayıp hiç birşey okumadan imamı dinlenir.

Sonra "Allahu Ekber" diyerek rükûya gidilir.

Rükuda üç defa

"Sübhane rabbiyel azim" dedikten sonra doğruluruz.

Doğrulurken "Semi Allahu li-men hamideh" deriz. Tam doğrulunca da

"Rabbenâ leke'l hamd" diyerek...

"Allahu Ekber"

deyip secdeye varılır.  Secdede üç defa :

"Sübhâne rabbiyel-a 'lâ" denir. 

"Allahu Ekber" diyerek oturulur.

Tekrar...

"Allahu Ekber" deyip secdeye gidilir. Secdede üç defa:

"Sübhâne rabbiyel-a 'lâ" denir.

"Allahu Ekber" deyip:

"Tahiyyata oturulur. Oturduktan sonra

"Ettehiyyâtü, Allâhumme salli, Allâhumme

Bârik ve Rabbenâ" dualarını okunur.

Dualar bitince imamla birlikte yüzümüzü önce sağ tarafa çevirerek

"Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" diyerek selam verilir. 

Sonra sola çevirip yine "Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" diyerek selam verilir.

Böylece Cuma namazının iki rekatlık farzı sona ermiş olur.

Uyarı: Cuma Namazının farzı tek başına kılınamaz. İmamın arkasında cemaat olarak kılınmak zorundadır.

Cuma namazı nasıl kılınır videolu anlatım için aşağıdaki playerı tıklayınız.