BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,73
ALTIN 2.408,00
HABER /  GÜNCEL

Çukurca'da PKK operasyonu TSK'dan flaş açıklama

HAKKARİ Çukurca'daki operasyon ile ilgili son haber TSK'dan geldi. Çukurca'da 27 terörist ölü ele geçirildi.

Abone ol

Hakkari Çukurca kırsalında düzenlenen hava harekatında 5 doçka mevzi ve 2 mağara imha edildi, 27 terörist öldürüldü.

Çukurca'nın Çağlayan Köyü Seni Tepe ve Kale Tepe bölgelerinde 2'nci Komando Tugay Komutanlığı tarafından sürdürülen operasyonlar devam ederken, öldürülen PKK'lı sayısının da 27'ye yükseldiği belirtildi. Yetkililer, teröristlerden 5 doçka ele geçirildi.

Sürdürülen operasyonlarda 1 askerin de yaralandığı belirtildi. Yaralı asker sayısının 7'ye çıktığı ve bu askerlerin tedavilerini sürdüğü belirtilirken, hava destekli operasyonlar ise devam ediyor.

27 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ, 30 PKK'LI YARALI ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin Çağlayan Köyü Seni Tepe ve Kale Tepe bölgelerinde sürdürülen 'Şehit Sağ. Üçvş. Mekan Şahin' operasyonunda, öldürülen PKK'lı sayısının 27, yaralı olarak ele geçirilen PKK'lı terörist sayısının ise 30 olduğu açıklandı. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"2 Eylül 2016 tarihinde Hakkari/Çukurca kırsalında icra edilmekte olan Şehit Sağ.Üçvş. Mekan Şahin operasyonunda teröristlerle girilen çatışmada Türk Hava Kuvvetleri'nce yapılan hava taarruzları ve 1'inci Komando Tugay Komutanlığı birliklerince yapılan operasyonlar neticesinde şu ana kadar 27 bölücü terör örgütü mensubu ölü, 30 bölücü terör örgütü mensubu yaralı olmak üzere toplam 57 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. 5 Doçka mevzii imha edilmiş ve silahlar da ele geçirilmiştir. Bölgedeki operasyon devam etmektedir. Operasyonlar esnasında 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 6 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır."