BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Cübbeli Hoca konuştu kavga bitti!

Dünkü manşetiyle ezber bozan Yeni Şafak, Cübbeli Ahmet'in açıklamalarına da manşetten bakın nasıl cevap verdi?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- "Cübbeli Ahmet'ten provokasyon hazırlığı" manşetiyle gündeme oturan Yeni Şafak ortamı yumuşattı. Muhafakazar kesime hitap eden gazete, Hoca'ya ılımlı bir dille cevap verdi. Ancak haberin satır aralarında Cübbeli seviyesizlikle suçlandı.

Bilindiği gibi gazete, Cübbeli Hoca'yı yeni bir 28 Şubat sürecinin parçası olmakla suçlamıştı. Haber üzerine İstanbul Valiliği, 24 Ekim'de Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılması planlan toplantıyı iptal etti. Toplantının ilmi tartışma ve tebliğleri içeren bölümü ise spor salonu yerine Yeşilköy'deki WOW Otel'de yapılacak .

"HAVA YATIŞTI"

Provokasyon iddiasına tepki gösteren Cübbeli Hoca, dün basın toplantısı düzenleyerek gazeteye yüklendi. Cübbeli Hoca'nın gazeteyi ağır bir dille suçlamasına gazete, aynı tonda cevap vermedi. Kavgayı sürdürmek istemediği görülen gazete, "Hava yatıştı" manşetiyle okurların karşısına çıktı.

"SEVİYESİZ İFADELER"

Fehmi Koru da şaşırmış

Ezber bozan gazeteye şaşıranlara bir katkı da Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru'dan geldi. Koru, manşetin kırık kolu teşhir eder cinsten olduğunu söyledi. Bugünkü yazısında şunları söyledi: "Eğer akıllar başlarda olmazsa hepsinin teker teker yaşanmasına hep birlikte tanık olabiliriz. Şaşırma duygunuzu zedelediğimin farkındayım, ama ne yapayım, ülkemizin halen varlığını sürdüren gerçeği bu."

Peki Cübbeli iddialara ne cevap vermişti? Ayrıntılar için tıklayın

Davetlilere "Cübbesiz sarıksız çarşafsız gelmeyin" mesajı çekildiğini savunan gazete, "Bu gazete bunu ispat etmelidir, eğer ispat etmezse bu şerefsizliktir ve şerefsizlik Müslümanlığa yakışmaz" diye cevap veren Cübbeli'yi seyiyesizlikle suçladı.

Gazete haberinde "Konuşmasında zaman zaman seviyesiz ifadeler kullanan Ahmet Hoca, "Cemaat üyelerine SMS çektiğim doğru değil" ifadelerine yer verdi.

CEP MESAJLARI DOĞRULANDI

Ancak gazete SMS iddiasının arkasında. Kendilerini arayan birçok okurun mesaj aldıklarını belirten sözlerini delil olarak gösterdi. Gazete ayrıca Mahmut Hocaefendi'nin iptal kararına ve toplantının otelde yapılacak olmasını olumlu karşıladığını yazdı.