BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.389,84
HABER /  GÜNCEL

Cübbeli Ahmet Hoca'nın zor anları

Cübbeli Ahmet Hoca Erbakan'ın cenazesinde çok zor anlar yaşadı. İzdihamdan kurtulmak için musalla taşından atladı.

Abone ol

Necmettin Erbakan'ın cenaze törenine devletin zirvesinin gelmesinden kısa süre önce camiye tekerlekli sandalyede getirilen İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustasomanoğlu izdihama rağmen yandaşları tarafından en ön safa yerleştirildi.

Necmettin Erbakan'ın Fatih Camii'ndeki cenaze töreninde zaman zaman izdiham yaşandı. Cenaze için Fatih Camii'ne gelen kalabalıktan sınırlı sayıda kişi avluya alındı. Fatih'in Çarşamba mahallesi tarafındaki arka giriş kapısından vatandaşlar, Saraçhane tarafındaki ön kapısından protokol üyeleri cami avlusuna alındı. Vatandaşlar için ayrılan bölüm tamamen dolunca, kapılar kapatıldı. Bazı vatandaşlar Fatih Camii'nde yapımı devam eden tadilat nedeniyle kurulan iskelelere cami bahçesindeki ağaçlara çıktı.

PROTOKOL BÖLÜMÜNDE İZDİHAM

Protokol için ayrılan kapı cenaze namazına kadar açık kaldı. Ve bu kapıda, zaman zaman izdiham yaşandı. Saadet Partisi İl Gençlik Kolları üyeleri ile polisin aldığı tedbirler işe yaramadı. Özellikle yabancı konuklar izdiham yüzünden güç anlar yaşadı. Suudi Arabistan'dan gelen heyette yer alan bir kişi fenalık geçirdi.

İSMAİLAĞA LİDERLERİ PROTOKOLDE

Başta İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustasomanoğlu olmak üzere çok sayıda sarıklı ve cübbeli tabutun yer aldığı ön bölüme alındı. İlerleyen yaşına ve yaşanan izdihama rağmen Ustaosmanoğlu, aralarında Cübbeli Ahmet Hoca'nın da yer aldığı kalabalık tarafından tekerlekli sandalyede protokol bölümüne alındı.

CÜBBELİ AHMET HOCA MUSALLA TAŞINDAN ATLADI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aynı anda camiye geldi. Devlet protokolünün girişi sırasında da izdiham yaşandı. Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül, kendilerine ayrılan bölüme güçlükle ilerledi. Cenaze namazına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez de tabutun başına gelmekte güçlük çekti. Bir ara Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün izdihamdan çıkmak için boş musalla taşının üzerine çıkarak atlaması kameralara yansıdı.