BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.437,62
HABER /  GÜNCEL

Çözüm yeri olarak Meclis’i gösterdi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Türkiye’nin Kürt sorunu Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına giden yolun kilometre taşları olarak yerler...

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Türkiye’nin Kürt sorunu Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına giden yolun kilometre taşları olarak yerlere serpilmemelidir. Bu sorunun bir tek çözüm yeri vardır o da TBMM’dir” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in 4 bakan ile ilgili soruşturma komisyonundaki CHP üyelerini sildiğini iddia ederek, Meclis Başkanı’nın böyle bir yetkisinin olmadığını kaydetti. Altay, “İktidar partisi aday listelerini Meclis Başkanlığı’na bildirmedi. Çift taraflı bir taktik yürütülüyor. Meclis Başkanı muhalefet milletvekillerinin verdiği listeleri süzgeçten geçirerek, kendisinde olmayan bir yetkiyi kullanarak, bize defalarca yazı yazdı” ifadelerini kullandı.
Başbakan ile ilgili verdikleri tapelerin kişi haklarına saldırı olmadığını öne süren Altay, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararlarıyla örnek vererek şunları dedi:
“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Slovakya ‘da ‘radyo tivis’ davasında bir Bakan ile Bakan Yardımcısı arasındaki konuşmayı yayınlamak ‘özel hayatı ihlal değildir’ kararına hükmetti ve telefon konuşmasının hukuka aykırı biçimde elde edilmesi yayınlayanların sorumluluğuna işaret etmez. Telefon konuşmalarını yayınlamak ifade özgürlüğüne uygundur’ kararına hükmetti. Aynı mahkeme, Norveç’te Norveçli balıkçılar davasında ‘Toplumu ilgilendiren davalarda halkın bilgilendirilmesindeki çıkar balıkçıların kişilik haklarından daha önemlidir’ kararına hükmetti. Bizce yasal olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen sosyal medyada çarşaf çarşaf paylaşılan bu konuşma tapeleri özel hayata girmez.”
Türkiye’de 15 Haziran’da yeni bir kaosa gireceğini iddia eden Altay, 6528 sayılı kanun ile 53 bin okuldaki okul müdür, müdür yardımcıları, İl eğitim müdürleri ve ilçe eğitim müdürlerinin görevlerinin resmen bitmiş olacağını hatırlattı. Altay, “Bu Anayasa’ya açıkça aykırıdır. Bir ülkede siyasi kaygılar gereği ile her şeyle oynayabilirsiniz ama siyasi tasarruflar gereği eğitimle oynarsanız, o ülkeye en büyük kötülüğü yapmış olursunuz. Bu kanunla ilgili olarak Yüksek Mahkeme’ye yapmış olduğumuz başvuru var. Buradan Yüksek mahkeme üyelerinin vicdanlarına, vatanseverlik duygularına, ülkenin geleceğine inançlarına seslenmek istiyorum. Yüksek mahkeme başvurumuzu derhal ve ivedilikle görüşüp, karara bağlamalı. Bizce Anayasa’ya açıkça aykırı olan konuyla ilgili olarak yürütmeyi durdurma kararı almalı” diye konuştu.

"BİLGİ VERİLMİYOR"
İmralı ile AK Parti’nin görüşmesi iddialarına yönelik olarak Altay, süreç hakkında kendilerine bilgi verilmediğini ve AK Parti’nin yürüttüğü şekilde sürecin yürütülemeyeceğini söyledi. Çözüm süreciyle ilgili ne hükümet tarafından nede diğer kanat tarafından kendilerine bir bilgi verilmediğini söyleyen Altan, “Cumhurbaşkanlığı seçimine endeksli olarak Tayyip Erdoğan’ın Kürtler ayrı milliyetçilerle ayrı dans ettiğini düşünüyoruz. Hem Kürtleri hem milletçileri buradan uyarmak isterim ki Tayyip Erdoğan’ın bu sinsi senaryolarına alet olunmamalıdır. Türkiye’nin Kürt sorunu Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına giden yolun kilometre taşları olarak yerlere serpilmemelidir. Bu sorunun bir tek çözüm yeri vardır o da TBMM’dir. TBMM’nin dışında başka bir makam merci hiçbir yerde yoktur” dedi
(İHA)