BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Çözüm sürecini 15 günde bitiririm

CHP’ye dönüşüne ilişkin tartışmalar devam eden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kılıçdaroğlu'na sıcak mesajlar yolladı.

Abone ol

İstanbul'a başkan seçilmesi halinde CHP'nin başına geçeceği iddialarına Sarıgül, "İstanbul’da başarılı olursan zaten halk seni bir yere getirir" diye cevap verdi.

Çözüm süreci hakkında değerlendirmede bulunan Sarıgül, süreci 15 günde bitireceğini iddia etti.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP ile ilgili soru işaretlerinin kalktığı anı böyle anlattı:

“Kemal Bey iyi niyetli, demokrat bir lider. Habertürk TV’de bana ilişkin sorulara verdiği yanıtla bu işi bitirdi.” 

İstanbul Şişli’den başlayıp Edirne’nin Keşan İlçesi’nde noktalanan Trakya turu sırasında seçim otobüsünde Habertürk’ten Düzgün Karadaş'ın sorularını yanıtladı. 

İLK ADIMI KİM ATACAK?

"CHP’ye katılımınız için ya siz başvuracaksınız ya af çıkacak, kimbu adımı atacak?" sorusuna Sarıgül şu cevabı verdi:

"İhraç kararının kaldırılması için ben, tüzüğün 38.maddesinin ‘J’ fıkrasının işletilmesini tercih ederim. PM toplanır, “Partimizden ihraç edilen şu şahısların alınmasını oyluyorum” denir, kabul edilir. Ondan sonra isteyen gider başvurusunu yapar. Genel başkan da tüzüğün bir başkamaddesini söylüyor. Problemyok, ikisi de olabilir."

TAM MUTABAKAT İSTİYOR
"Parti meclisinde yapılacak oylamada kararın tam mutabakatla çıkması önemli" diyen Sarıgül, "Başvurunuz reddedilirse, başka bir parti arayışı olur mu?" sorusuna "Başvurum reddedilirse o sorunun muhatabı ben değilim, genel merkezdir. Ancak şunu unutmayın, Sarıgül gönüllerde bitmez." diye cevap verdi.

MÜCADELE ARKADAŞIYIZ
"Kılıçdaroğlu ile görüştünüz mü ya da görüşecek misiniz?" sorusuna Sargül şu cevabı verdi:

"Gönülden gönüle yıllardır görüşüyoruz. Yoldaşız. Mücadele arkadaşıyız. Ama bire bir görüşmemiz olmadı. Kemal Bey çok iyi niyetli, demokrat bir lider. Habertürk TV’de benimle ilgili sorulara verdiği yanıtla bu işi bitirdi."

İstanbul'da seçilmesi halinde belediyeyi bırakıp CHP'nin başına geçeceği iddialarına manidar bir karşılık verdi:

HEMEN BIRAKIP GİTMEM
"Büyükşehir belediye başkanı olursam hemen bırakıp gitmem. Başarılı olmak için çalışırım. İstanbul’da başarılı olursan zaten halk seni bir yere getirir."

BELDEN AŞAĞI VURMAM
"İktidarı eleştirmediğiniz sitemine ne diyorsunuz?" sorusuna Sarıgül "Ancak belden aşağı vurmam. Nezaket ve zarafeti elden bırakmam. Yüzde 15 oy almak istiyorsan ağır eleştiriler yapabilirsin. Biz oyların yüzde 100’üne talibiz. Ona göre strateji izliyoruz." diye cevap veriyor.

15 GÜNDE BİTİRİRİM
Sarıgül, çözüm sürecine ilişkin soruya çok iddialı bir yorumda bulundu: "Ben olsam çözüm sürecini 15 günde bitiririm. Önemli olan niyettir. Kimseyi ötekileştirmeden bu işi bitirmektir."