BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.428,90
HABER /  GÜNCEL

Çorum'daki fuara develi tanıtım

ÇORUM’da 30 Temmuz'a kadar açık kalacak Yöresel Ürünler Fuarı'na develi tanıtım yapıldı.

Abone ol

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Fuar ve Sergi Kompleksi'nde 50 ilden 250 firma katıldığı fuarın tanıtımı için Denizli’den getirilen 3 deve ve bir midilli at, kentin caddelerinde olaştırıldı.

Osmanlı dönemine ait kıyafetler giyen fuar çalışanları, beraberindeki develerle Gazi Caddesi, İnönü Caddesi, Fatih Caddesi ve Bahabey Caddesi başta olmak kentin en eşlik cadde ve sokaklarında develerle tur atarak, Çorum halkını fuara davet etti. Trafik polislerinin ekip otomobiliyle eskortluk yaptığı develeri görenler şaşkınlık yaşadı. Bazı kişiler develeri yakından görmeye çalışırken bazıları da cep telefonlarıyla fotoğraf çekti. Fuar alanında ise devlere bindirilen çocuklara tur attırıldı.

Atlas Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Atasagun, 14 Temmuz’da açılan fuara 50 ilden 250 firma katıldığı söyledi. Türkiye’nin birçok ilinden yöresel lezzetlerinin yer aldığı ve el sanatları, takı ve tasarımları ile el işlemeciliği de ziyaretçilerin beğenisine sunduklarını belirten Atasagun, fuarın 30 Temmuz'a kadar açık kalacağını kaydetti.