BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.491,42
HABER /  DÜNYA

Çok tehlikeli adım! PKK Suriye'de özerklik ilan etti...

İdlib'te kanlı bir çatışmayı durdurmak için tüm dünya diken üstünde adımlar atarken PKK'nın Suriye kolu PYD ve DSG, Suriye'nin kuzeyinde 'özerk yönetim' ilan etti...

Abone ol

TERÖR örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin de bağlı olunduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve PYD'nin siyasi kanadı Demokratik Suriye Meclisi (DSM), Suriye'nin kuzeyinde 'Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi' ilan etti.

KENDİ KONTROLLERİNDEKİ BÖLGELER İÇİN...  PYD kaynaklarından edinilen bilgilere göre DSM, kendi kontrolündeki bölgeler için yeni bir yönetim belirledi. DSM toplantısında, Suriye’nin kuzeyi ve doğusunu kapsayan özerk bir yönetim kurulması kararı alındı.

ÖZERK YÖNETİMİN BAŞINA KİRYO VE ETTE GEÇTİ.. 'Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Genel Meclisi' Eş Başkanlığı'na da Siham Kiryo ve Ferit Ette seçildi.

KUZEY SURİYE PARLAMENTOSU GİBİ... Sputnik'e konuşan DSM Yöneticisi Gelo İso şu ifadeleri kullandı: "Bugün Kuzey Suriye ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi açıklandı. Bu yönetim 70 kişiden oluşuyor. Yani bu 70 kişilik yönetim, parlamento gibi. Kuzey Suriye Parlamentosu gibi hareket edecek. Bu 70 kişi, 21 gün içerisinde bir liderlik kuracak. Yönetimin eş başkanlığı için Abid Hemed Mehabaş ve Berivan Halit önerildi." 

DAHA ÖNCE HİÇBİR ÜLKE TANIMAMIŞTI... Bölgede 2016 yılında 'Kuzey Suriye Federasyonu' ilan edilmişti. Türkiye dahil hiçbir ülke, federasyonu tanımamıştı.