BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çok kuvvetli yağmur geliyor meteoroloji saat verdi

İSTANBUL hava durumu tahminlerinde şiddetli yağış uyarısı var. Sabah saatlerinde güneşli havayla güne başlayan İstanbullular öğlen saatlerinde sağanakla karşı karşıya kalacak.

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, İstanbul'da kuvvetli yağış beklendiği bildirildi. 

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, bugün öğle saatlerinde İstanbul'da başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanağın yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli (21-50 milimetre) olmasının beklendiği belirtildi. 

Açıklamada su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

KIRKLARELİ VE EDİRNE'DE SAĞANAK

Öte yandan Edirne ve Kırklareli'de etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiliyor. Kırklareli'de, işe giden yayalar ve sürücüler sağanak nedeniyle zor anlar yaşadı.

Zaman zaman şiddetini artıran yağış nedeniyle bazı vatandaşlar, iş yeri ve otobüs duraklarına sığınarak korunmaya çalıştı. İstasyon, Karakaş, Pınar ve Bademlik mahallelerinin bazı sokaklarında su birikintileri oluştu.

Polis ekipleri, su birikintileri nedeniyle trafikte ilerlemekte zorlanan sürücülere herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için uyarılarda bulundu. Kentte, son 2 saatte metrekareye 8 kilogram yağış düştüğü öğrenildi.

Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, her iki kentte de yağışların yarın akşama kadar sürmesi bekleniyor.