BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

'Çok güzel şeyler olacak bazıları bavulları toplayıp kaçacak'

FETÖ'nün Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndaki has adamı olan Tümamiral Hakan Üstem, emrindekileri böyle kandırmış. Üstem, "çok güzel şeyler olacak bazıları bavullarını toplayıp kaçacak' demiş.

Abone ol

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Sahil Güvenlik Komutanı olan Tümamiral Hakan Üstem'in de bulunduğu biri er 28 kişi hakkında açılan davada flaş ifadeler verildi. En dikkat çekici olanı da Üstem'in altındaki adamlarına söyledikleri oldu.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Yerleşkesindeki salonda görülmeye devam edilen duruşmaya sanıklar, avukatları ve bazı sanık yakınları katıldı. Sanıklardan Anıl Ceylan, darbe girişimi esnasında Sahil Güvenlik Komutanlığında er olarak görev yaptığını, yaşananlardan darbe girişimi olduğunu anlamadığını savundu.

ÖNCE CEP TELEFONLARIMIZI TOPLADI
Ceylan, "Üstem'in emir subayı Burhan Gülnar, masanın üzerindeki not defterini bana vererek imha etmemi istedi. Buna o gece yanımdaki diğer er de şahittir. Gülnar, o gece askerlerin cep telefonlarını topladı, bize komuta katından ayrılmayın emri verdi. Ben kesinlikle vatanıma ihanet etmedim. Sadece bana verilen emri yerine getirdim. Suçlamaları kabul etmiyorum." diye konuştu.

Ceylan'ın savunmasının ardından tanık beyanlarına geçildi. İddianamede beyanları yer alan tanık Yahya Karakaş, beyanlarını baskı altında verdiğini ve kabul etmediğini söyledi. Diğer tanık Sinan Mamak, darbe girişimi öncesi Sahil Güvenlik Komutanlığında Trabzon Grup Komutanı olarak görev yaptığını belirterek, 15 Temmuz gecesi Üstem'le telefonda konuştuğunu söyledi.

BANA 'ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAK' BAZILARI...

Kendisinin darbe girişiminde yer almadığını savunan tanık Mamak, "16 Temmuz saat 02.00 sularında Üstem'in emir subayı Gülnar beni aradı ve komutanın benimle görüşeceğini söyledi. Kısa süre sonra Üstem'i bağladı telefona. Üstem, bana 'Çok güzel şeyler olacak, bazıları bavullarını toplayarak kaçacak.' dedi. Üstem'e Trabzon Valisi'nin aradığını, yanına gideceğimi söyledim. O, bana cevaben, 'Sen benim emrimdesin. Kesinlikle gitmeyeceksin.' dedi." beyanında bulundu.

MAHKEMEDEN ARA KARAR ÇIKTI

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar hakkında Emniyet Genel Müdürlüğünden istenen ByLock listesinin beklenilmesi, savunmalar doğrultusunda adı geçenlerin tanık olarak dinlenilmesi ve tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Ayrıca mahkeme, sanıklar Hakan Dişli, Abdülkadir Akcan ve Güray Demir'in eşleri hakkında soruşturma ya da açılmış dava olup olmadığı, varsa belgelerinin dosyaya eklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.