BIST 9.677
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.502,93
HABER /  GÜNCEL

Çok geç olmadan hemen kontrol edin kritik uyarı

Mesaj yoluyla vatandaşlara ulaşan BTK hat sahteciliğini önlemek için kullanıcıları e-devlet üzerinden sorgulama yapmaya davet etti.

Abone ol

Kişisel bilgilerin başka kişiler tarafından kullanılmasını engellemek için BTK harekete geçti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) hat sorgulama sistemini hayata geçirdi. Daha sonra bu sistem e-devlet üzerinden kullanıma açıldı. Hat Sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar önceleri şifresiz olarak BTK sitesini kullanabilirken, artık T.C. kimlik numarası ile ve e-Devlet şifresi ile bu hizmeti alabiliyorlar. BTK bununla da kalmadı. Kişisel bilgilerin yanlış kişiler tarafından kullanılmaması için vatandaşları da konu ile alakalı sık sık uyarıyor. Son uyarı mesajı bu sabah geldi. BTK, hat sahteciliğini önlemek için e-devlet üzerinden sorgulama yapmaya davet etti.

ŞİKAYET ETMEK İÇİN

E devlet üzerinden yapacağınız sorgulamadan sonra üzerinize bilginiz olmadan hat alındığını öğrenirseniz hemen harekete geçmelisiniz. Yapacağınız ilk adım savcılığa şikayet dilekçesi vermek olmalı. Şikayette bulunduktan sonra kapatmak istediğiniz hat hangi operatöre ait ise o operatöre başvurarak hattın iptalini talep etmelisiniz.

btk