BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Çocukler festivale doyacak

" Haydi Çocuklar Festivale " adıyla başlatılan festival açılış galası ve ödül töreniyle başladı. İstanbul Çocuk Filmleri Festivali 29 eylül'de sona erecek.

Abone ol

"3. Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali", açılış galası ve ödül töreniyle başladı.

Festivalin Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'ndaki açılış galası ve ödül töreninde, "Küçük Sinemacılardan Büyük Filmler" yarışmasına katılan çocuklar da ödüllerini aldı.

Törende, 6-8 yaş kategorisinde birinci Mert Yaz, ikinci Umut Küçükvar, üçüncü Selva Mermer, 9-12 yaş kategorisinde birinci Aybeniz Tilbe Yıldırım, ikinci Selin Emra Ataş, üçüncülüğü paylaşan Sercan Semercioğlu ile Alper Kan ve 13-15 yaş kategorisinde birinci Sera Aksoy, ikinci Zeynep Yörük, üçüncü Derya Söker ödül aldı.

Sunuculuğunu oyuncu Arzu Balkan'ın çocuklarla birlikte yaptığı törenin sonunda, yarışmada dereceye giren çocukların filmleri de gösterildi.

Festival, 10 gün boyunca film gösterimleri, atölye çalışmaları ve söyleşilerle devam edecek.

Otizm üzerine hazırlanan "Çocuklarımızın Şarkıları" adlı bölümde belgesel ve dramalar gösterilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, TRT, Star Televizyonu, Star Gazetesi ve Gode Reklam tarafından desteklenen festivalde, filmler Cinecity sinemalarında gösterilecek.

ABD, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, İran, İngiltere, İspanya, Japonya, Kanada, Portekiz, Rusya ve Türkiye'den filmlerin gösterileceği festival, 29 Eylül'de sona erecek.