BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.442,40

Çocuklar için sağlıklı atıştırmaklıklar

Çocuklar için sağlıklı atıştırmaklıklar

Çocuklarına mutlu olsun,huzurlanmaması veya ödül şartıyla sunulan çikolata ve şeker gibi zararlı abur cubulara ebeveynler alıştırıyor.

Çocuklar için sağlıklı atıştırmaklıklar

Çocuklarına mutlu olsun,huzurlanmaması veya ödül şartıyla sunulan çikolata ve şeker gibi zararlı abur cubulara ebeveynler alıştırıyor.“Peki çocuk hiç mi atıştırmalık yemeyecek?” diye soranlara cevabı ise Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Neslihan Korkmaz veriyor: “Büyükler çocukları mutlu olsun diye onları atıştırmalıklara alıştırdıkça, yemek onlar için artık bir ihtiyaç değil alışkanlık haline geliyor ve bu da obezite riskini artırdığı gibi kalpten kansere birçok hastalığa zemin hazırlayabiliyor. Atıştırmalıkları çocuğumuzun olabildiğince az ve yerinde tüketmesini öğretmeli ve hazır ürünler yerine evde kendimiz hazırlamalıyız.”

Çocuklar için sağlıklı atıştırmaklıklar

İşte Dr.Korkmaz'dan çocuklar için sağlıklı atıştırmalık önerileri...Muz cipsi: 2-3 adet olgun olmayan muz,1-2 limonun suyu. Muzları aynı ebatlarda olacak şekilde doğrayın ve yağlı kağıt serili tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin. Üzerlerine kararmamaları için limon suyunu gezdirin. 100°C fırında 1 saat kadar pişirin. Tercihen gece yapın. Muzlar tüm gece kendi kendine soğuyan fırında kalırsa çıtır çıtır olur.

Çocuklar için sağlıklı atıştırmaklıklar

Bal kabağı tatlısı: Kış aylarının bu sağlıklı atıştırmalığını 2-3 dilim bal kabağı ve 2 yemek kaşığı organik pekmez ile hazırlayabilirsiniz. Bal kabağını iki parmak kalınlığında dilimleyin, pişirme kağıdına sarın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika yumuşayana kadar kalsın. Çıkardıktan sonra soğuyunca üzerine pekmez döküp servis edin.

Çocuklar için sağlıklı atıştırmaklıklar

Yulaflı elmalı Crumble: 2 adet elma, 4-5 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1/4 bardak kuru çekirdeksiz üzüm, yarım bardak su, 1/4 bardak dövülmüş ceviz, 1 çay kaşığı toz tarçın, tercihe bağlı 1 yemek kaşığı tereyağı. 1-2 saat önceden üzümleri suya koyun. Elmaları soyup çekirdeklerini temizledikten sonra ince dilimleyin, tarçını ilave edin. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Küçük bir borcama elmaları yayın. Bir kabın içerisinde rondolanmış yulaf ezmesi, dövülmüş cevizi, üzüm ve su ile tercihe bağlı tereyağını birbirine yedirin ve borcamın içerisindeki elmaların üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika civarında yulafların üzeri kızarıp kıtır bir hal alıncaya kadar pişirin. Ilıkken servis edin. Crumble yazları vişne, şeftali veya kayısı ile de yaparsanız çok lezzetli olur.